Λαχανόσουπα

Συνταγή για 2 άτομα Διαδικασία Πλένετε το μισό μέτριο κινέζικο λάχανο και το κόβετε σε χοντρές λωρίδες αφού αφαιρέσετε το χοντρό κοτσάνι στην άκρη του. Πλένετε και ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά σε μέτρια κομμάτια κομμένα. Ζεσταίνετε λίγο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτετε το λάχανο. Μόλις μαραθεί ελαφρά, προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από τον κόλιανδρο. Ρίχνετε λίγο ακόμη βραστό νερό μόλις που να καλύπτονται τα λαχανικά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για ακριβώς μισή ώρα. Σερβίρετε τη σούπα σε μικρά μπολάκια με πασπαλισμένα φυλλαράκια κόλιανδρου. Αν δε βρείτε, χρησιμοποιήστε μαϊντανό ή φυλλαράκια φρέσκιας μαντζουράνας.    

Διαβάστε περισσότερα...

Ατομικά πιτάκια με κιμά και μαύρη μπύρα

Διαδικασία για τη ζύμη και συναρμολόγηση Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το αλάτι σε ένα μπολ και ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση. Ρίχνουμε εκεί το βούτυρο, παγωμένο από το ψυγείο και κομμένο σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε να γίνει σαν άμμος το μίγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Εγώ προτιμώ αυτό το κλασικό μαζί με την πέτσα του. Δε ζυμώνουμε πολύ, μόνον μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Συμμαζεύουμε τη ζύμη σε μια μπάλα με όλο το αλεύρι της και μετά την πλαταίνουμε σε ένα σχήμα χοντρό παραλληλόγραμμο. Τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Την αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο. Όταν τη βγάλουμε από το...

Διαβάστε περισσότερα...

Αρλέτες

Παρμένη από τη σειρά The Great British Bake off Διαδικασία Βάζουμε τα δύο ειδών αλεύρια σε ένα μπολ, ανακατεμένα με το αλάτι. Προσθέτουμε στο κέντρο το λιωμένο βούτυρο ανακατώνουμε με ένα κουτάλι λίγο και ρίχνουμε το νερό. Ανακατεύουμε με το κουτάλι να γίνει περίπου μια ζύμη. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε ακριβώς για 5 λεπτά. Δίνουμε ένα τετράγωνο σχήμα στο ζυμάρι 12 εκ. περίπου και το κλείνουμε μέσα σε πλαστική μεμβράνη, πάνω σε ένα πιάτο. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ετοιμάζουμε τη ζύμη βουτύρου: Χτυπάμε το βούτυρο και τα αλεύρια στο μίξερ να γίνουν...

Διαβάστε περισσότερα...

Γλυκά ψωμάκια με σάλτσα φραμπουάζ

Διαδικασία Σε ένα μπολ ρίχνετε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μέλι, το χλιαρό γάλα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η μαγιά. Σκεπάζετε το μίγμα με μια πετσέτα και το αφήνετε τουλάχιστον για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος. Θα δείτε να φουσκώνει το υγρό αυτό μίγμα. Χτυπήστε το αυγό με ένα πιρούνι να γίνει σαν αφρός. Κοσκινίστε το αλεύρι και αναμίξτε τα κομματάκια βούτυρου ώστε να γίνει σαν ψίχουλα. Ρίξτε το αυγό, το μίγμα μαγιάς, τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατώστε με ένα κουτάλι στην αρχή. Ζυμώστε με το χέρι για 10 λεπτά. Αν το μίγμα κολλάει πολύ στο χέρι, προσθέστε λίγο...

Διαβάστε περισσότερα...

Κέικ με μαρμελάδα φράουλα

Διαδικασία Αυτό είναι ένα κέικ αρκετά πλούσιο με κρέμα σαντιγί και μαρμελάδα φράουλα που… αν το περιποιηθείτε λίγο θα γίνει ένα τέλειο κέικ για γενέθλια! Το έχω ξεσηκώσει από τις συνταγές της αγγλίδας σεφ Marry Berry και το φτιάχνω σήμερα με το δικό μου τρόπο! Για το κέικ θα χρειαστούμε υλικά που θα τα ζυγίσουμε όλα στην ίδια ποσότητα. Σε ένα γυάλινο μπωλ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε πρώτα σε μέτρια ταχύτητα και μετά στη μέγιστη ταχύτητα του μίξερ αλλά μόνον μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να...

Διαβάστε περισσότερα...