Φράουλες με ζύμη μπισκότου

Ή αλλιώς strawberry crumble! Η ιδέα του ψημένου φρούτου σε συνδυασμό με τριμμένη ζύμη μπισκότου είναι πολύ αγγλική και γίνεται σε διάφορες παραλλαγές και φυσικά με πολλά φρούτα! Πιστεύω πως το κλίμα έλκει αυτές τις ιδέες με τα ψητά φρούτα, ακόμη και το καλοκαίρι, ενώ σε μας με τη ζέστη και τον καυτό ήλιο, μας ταιριάζουν πιο πολύ οι φρέσκες φρουτένιες συνταγές! Αλλά αυτή η συγκεκριμένη συνταγή, ειδικά με συνοδεία σαντιγί ή ένα βελούδινο λευκό παγωτό θα σας ενθουσιάσει και κυρίως θα σας εκπλήξει το πόσο εύκολα γίνεται ένα τόσο υπέροχο γλυκό! Αυτή η συνταγή είναι κατά βάση της Nigela...

Διαβάστε περισσότερα...

Ρεβίθια ψητά με δενδρολίβανο

Ο τίτλος τα λέει όλα! Ή σχεδόν όλα γιατί λείπει ένα άλλο συστατικό, τα καρύδια που πραγματικά μετατρέπουν αυτό το πιάτο σε ένα τέλειο ορεκτικό για όλες τις εποχές. Διαδικασία Από το βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε ζεστό όχι βραστό νερό. Σκεπάζουμε με το νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν. Την επόμενη μέρα πετάμε το νερό, ρίχνουμε 1 κουταλιά σούπας σόδα φαγητού και τα αφήνουμε για 1 τέταρτο της ώρας. Ξεπλένουμε τη σόδα με χλιαρό νερό και τρίβουμε απαλά τα ρεβίθια. Αν βγαίνει η εξωτερική τους φλούδα, αφαιρέστε την στα περισσότερα. Ρίξτε τα σε νερό που βράζει...

Διαβάστε περισσότερα...

Ρεβίθια άσπρα με κάρυ

Για 3-4 άτομα Από το βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε ζεστό όχι βραστό νερό. Σκεπάζουμε με το νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν. Την επόμενη μέρα πετάμε το νερό, ρίχνουμε 1 κουταλιά σούπας σόδα φαγητού και τα αφήνουμε για 1 τέταρτο της ώρας. Ξεπλένουμε τη σόδα με χλιαρό νερό και τρίβουμε απαλά τα ρεβίθια. Αν βγαίνει η εξωτερική τους φλούδα, αφαιρέστε την από τα περισσότερα. Ρίξτε τα σε νερό που βράζει και υπολογίστε από το λίτρο του νερού να έχετε στην κατσαρόλα τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπάζονται έως 1 δάχτυλο πάνω από τα ρεβίθια. Μόλις αρχίσουν να...

Διαβάστε περισσότερα...

Σφολιατίνια με κρέμα

Ή Maids of Honor cakes Γίνονται 24 κομμάτια Θα χρησιμοποιήσουμε τη φόρμα για μάφινς. Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και ένα πινέλο τις στρόγγυλες εσοχές της φόρμας. Αν έχουμε μόνον μια φόρμα, θα την αφήσουμε πρώτα να κρυώσει καλά μετά το πρώτο ψήσιμο και κατόπιν θα την ξαναχρησιμοποιήσουμε για τα υπόλοιπα σφολιατίνια μας. Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα που έχει σημασία να ξέρουμε πως είναι καλής ποιότητας, γιατί το αποτέλεσμα έτσι γίνεται πιο εντυπωσιακό. Εγώ συνήθως την αγοράζω από εργαστήριο σφολιάτας και ξέρω πως δεν θα με απογοητεύσει στο ψήσιμο! Η σφολιάτα να είναι σχεδόν κρύα για να κόβεται εύκολα. Αν ξεπαγώσει...

Διαβάστε περισσότερα...

Τούρτα Τζιαντούγια

Διαδικασία για το κέικ Θα χρειαστείτε: μια φόρμα του κέικ, 26 εκ., βουτυρωμένη και καλυμμένη όλη με χαρτί ψησίματος, αντικολλητικό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ⁰C για 35-40 λεπτά. Ζεσταίνουμε σε μικρό κατσαρολάκι την κουταλιά της κρυσταλλικής ζάχαρης και μόλις γίνει υγρή, ρίχνουμε τα φουντούκια ολόκληρα και γυρίζουμε δυο τρεις φορές. Να μην καραμελώσουν αλλά να καλυφθούν με την υγρή ζάχαρη. Τα μεταφέρουμε στο γουδί και τα τρίβουμε να γίνουν μια πάστα φουντουκιού. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και αφήνουμε να λιώσουν μαζί. Μετά τραβάμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και...

Διαβάστε περισσότερα...