Χυμός με μήλο, καρότο, τζίντζερ

Αυτός είναι ένας τέλειος χυμός, φρέσκος, πολύ δροσιστικός με μια ελαφριά σπιρτάδα που του χαρίζει το τζίντζερ και φτιάχνεται  σε αποχυμωτή πολύ γρήγορα. Συνοδεύει το πρωινό μας αλλά και πίνεται ευχάριστα μόνος του με λίγα παγάκια.

Διαβάστε περισσότερα...

Παστιτσάκια με σμέουρα και μαρμελάδα

Διαδικασία Κοσκινίζουμε τρεις φορές το αλεύρι μαζί με τη σκόνη κάστερ πάουντερ και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Χτυπάμε το βούτυρο μόνο του 2 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε να γίνει σαν αφράτη κρέμα άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Ύστερα προσθέτουμε το μίγμα αλευριού. Ρίχνουμε το αλάτι, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε απαλά και σε τρεις δόσεις τα ασπράδια που τα έχουμε χτυπήσει στο μίξερ μαρέγκα, αφράτη και καθόλου σφιχτή. Βάζουμε σε χάρτινες θήκες που έχουμε τοποθετήσει στο ειδικό ταψάκι για κάπκεικς από ένα γεμάτο κουταλάκι μίγμα, ως 1/3 της θήκης, το...

Διαβάστε περισσότερα...

Μικρά κεκάκια με αμύγδαλο, πορτοκάλι και βανίλια

Διαδικασία για το κέικ   Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚ C. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, χτυπημένα ελαφρά με το πιρούνι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, το αμύγδαλο σκόνη και το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε να αναμιχθούν. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ηλιέλαιο και χτυπάμε λίγο ακόμη με τον αυγοδάρτη. Όχι πολύ, ίσα να αναμιχθούν τα υλικά καλά. Αδειάζουμε το ρευστό μίγμα σε μικρές φόρμες για κέικ (χρησιμοποίησα 6 μικρές και 1 μεγαλύτερη) μέχρι ένα δάχτυλο κάτω από το χείλος γιατί θα φουσκώσουν αρκετά. Χτυπάμε μια δυο φορές τη φόρμα...

Διαβάστε περισσότερα...

Πασχαλινό Τσουρέκι

Διαδικασία Η διαδικασία για το τσουρέκι του Πάσχα είναι παραδοσιακή γιατί χρησιμοποιούμε φρέσκια μαγιά. Στο διαδίκτυο υπάρχουν άπειρες συνταγές με ξηρή μαγιά και μεγαλύτερη ευκολία στο ζύμωμα. Εγώ τις διαβάζω και πάντα κάνω αυτήν που σας προτείνω. 1.Πρώτα θα φουσκώσει η μαγιά. Σε ένα πλαστικό μπωλ ρίχνουμε σε κομματάκια τη μαγιά, η οποία είναι για μια ώρα έξω από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου. Την ανακατώνουμε με το νερό χλιαρό και με λίγο από το αλεύρι να γίνει πηκτός χυλός. Την αφήνουμε για μία ως μιάμιση ώρα, σκεπασμένη, μακριά από ρεύματα αέρα και κρύο αλλά και όχι πολύ κοντά σε...

Διαβάστε περισσότερα...

Νηστίσιμα κουλουράκια

Διαδικασία Γίνονται 25 κομμάτια Μετράμε τα υλικά μας και διαλύουμε σε ένα μπολ τη σόδα στον χυμό φρέσκου πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στον χυμό με τη σόδα και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε τις 4 κούπες αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το εσάνς πορτοκαλιού ή τη βανίλια. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να δούμε ότι δεν κολλάει στα χέρια μας το μαλακό ζυμάρι. Δεν ανακατεύουμε πολύ ούτε ζυμώνουμε το μίγμα. Δουλεύουμε με μια κουτάλα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά για μπισκότα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μίγμα, περίπου όσο το μισό,...

Διαβάστε περισσότερα...