Πρωινό Χριστουγεννιάτικο -Boxing day brunch

Η συνταγή για 1 άτομο Ιδανικά το πρωινό πιάτο της δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων, της  Boxing day στην Αγγλία είναι αρκετά πλούσιο και γιορτινό! Περιλαμβάνει καπνιστό χοιρινό σαν το δικό μας σύγκλινο Μάνης ή τον καβουρμά Ρεθύμνου που το κόβετε σε φέτες ή μπουκιές, κόκκινο λάχανο τουρσί, κρεμμυδάκια στο ξύδι, βουτυρωμένες φρέσκες φέτες ψωμιού και μεγάλες κούπες τσάι earl grey με γάλα. Καταλαβαίνω κάθε φορά από το πρόσωπο του Στηβ πόσο σπουδαίο είναι το πρωινό αυτό και πόσο ταιριαστές οι γεύσεις του!  

Διαβάστε περισσότερα...

Κρεμμυδάκια στο ξύδι- Pickled Onions

Αυτή είναι μια δημιουργία του Στηβ! Την πρώτη φορά που προσπάθησε, έβαλε όλη την τέχνη του και όλες τις γνώσεις που μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο. Η κατσαρόλα με τα μικρά άσπρα κρεμμυδάκια έγινε για τρεις μέρες το αντικείμενο λατρείας του αφού εδώ εναπόθεσε όλες τις ελπίδες του για αυθεντικά pickled onions που επιτέλους θα έβρισκε δίπλα του, όπως συνήθιζε στην Αγγλία. Αλλά την τρίτη ημέρα, έντρομος μου έδειξε πως τα κρεμμυδάκια, τοποθετημένα στο μάτι της κουζίνας όπου ξεκουράζονταν, ξαφνικά άρχισαν να σιγοβράζουν. Αλίμονο, είχε μπερδέψει τα μάτια της κουζίνας και ξεκίνησε δίχως να το θέλει μια διαφορετική διαδικασία...

Διαβάστε περισσότερα...

Φασουλοταβάς

Ο φασουλοταβάς χρειάζεται μια προεργασία. Μουσκεύουμε τα φασόλια σε μπόλικο χλιαρό, νερό να σκεπάζονται και τα αφήνουμε να φουσκώσουν στην κατσαρόλα όλο το βράδυ. Το φαγητό είναι για 6 άτομα. Διαδικασία Βάζουμε τα φασόλια που είχαμε μουσκέψει από το βράδυ σε νερό καθαρό και βράζουμε για δέκα λεπτά. Πετάμε το νερό. Σε καινούριο ζεστό νερό ρίχνουμε τώρα τα φασόλια μας και τα σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου. Συγχρόνως ετοιμάζουμε μια σύβραση: Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, τον ντοματοπελτέ και βράζουμε για 3 λεπτά, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό, αλάτι και πιπέρι και...

Διαβάστε περισσότερα...

Marquise Alice

Διαδικασία Αφήνουμε μέσα σε ένα μπωλάκι τα φύλλα ζελατίνης για να μαλακώσουν για 5 λεπτά. Αραδιάζουμε τα σαβαγιάρ σε ένα δίσκο και τα ραντίζουμε με το κονιάκ. Στον κάδο ανάμιξης βάζουμε μαζί τη ζάχαρη, τον καφέ στιγμής σε κόκκους και τους κρόκους. Χτυπάμε με ξύλινη κουτάλα για να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα, όπως τα χτυπητά αυγά των παιδικών μας χρόνων! Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα μέχρι ακριβώς πριν το σημείο βρασμού του. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα στο μίγμα, όπως όταν θέλει η μαμά μας να αυγοκόψει τη σούπα! Αμέσως μετά ρίχνουμε στο μίγμα τη ζελατίνη και το αδειάζουμε σε...

Διαβάστε περισσότερα...

Τζατζίκι

Διαδικασία Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το αγγουράκι. Ψιλοκόβουμε τον άνιθο και το σκόρδο. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα τουλάχιστον. Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι ακόμη. Το σπιτικό τζατζίκι θέλει να ξέρεις να εκτιμάς με το μάτι για να γίνει νόστιμο. Η αδελφή μου το έχει σίγουρα αυτό το ταλέντο στο τζατζίκι! Εγώ ακολουθώ απλώς τη συνταγή!

Διαβάστε περισσότερα...