Ρεβίθια με σπανάκι

Αν θα μπείτε στη διαδικασία να βράσετε ρεβίθια και θα χρησιμοποιήσετε μόνον λίγα για το χούμους, σκέφτηκα γιατί να μην κάνουμε μια άλλη Αιγυπτιακή συνταγή που θα αρέσει πολύ και είναι και για χορτοφάγους ή για όσους κάνουν νηστεία! Μια συνταγή της Claudia Roden που ονομάζεται hummus wa sabanekh. Για 6 άτομα Βράζουμε τα ρεβίθια και 1 τέταρτο πριν γίνουν ρίχνουμε αλάτι. Να μείνουν μόλις σκεπασμένα με το νερό, πετάμε το υπόλοιπο. Κόβουμε τα κοτσάνια και πλένουμε τα φύλλα από το σπανάκι, τουλάχιστον πέντε φορές με καθαρό νερό. Τα κόβουμε κάπως χοντρά. Ζεματάμε το σπανάκι λίγα λεπτά σε βραστό νερό. Ρίχνουμε...

Διαβάστε περισσότερα...

Χούμους σαλάτα

Για 4 άτομα Το χούμους είναι μια Αραβική σαλάτα σε αλοιφή που μπορείτε να σερβίρετε  και σκέτη μαζί με πράσινες ελιές, πικάντικο κασέρι και πίτες ψημένες με λάδι και ρίγανη στο γκριλ. Παραδοσιακά στη Μέση Ανατολή εκτός από τις Αραβικές πίτες, συνοδεύεται με φρέσκα κρεμμυδάκια, ρεπανάκια και τουρσί λαχανικά. Η συνταγή για το χούμους είναι προσαρμοσμένη από το περιοδικό Γαστρονόμος. Από το βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε ζεστό αλατισμένο νερό. Το πρωί χύνουμε το νερό και ρίχνουμε λίγη σόδα του φαγητού, ανακατεύουμε και περιμένουμε ένα τέταρτο της ώρας. Τρίβουμε με τα χέρια μας να φύγουν κάποιες από τις φλούδες. Ξεπλένουμε...

Διαβάστε περισσότερα...

Καρυδόπιτα με κρέμα λευκής σοκολάτας

Ψήνουμε σε 25×35 εκ. μακρόστενο ταψί, σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, στη μέση το φούρνου και στους 180⁰C.. Όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου (εκτός ψυγείου τουλάχιστο για 1 ώρα). Διαδικασία Πρώτη μας δουλειά είναι να κόψουμε τα καρύδια. Με το μαχαίρι ή στο μπλέντερ αλλά δε χτυπάμε πολύ γιατί θέλουμε να είναι χοντροκομμένα. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο  με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.  Ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά. Εναλλάξ προσθέτουμε αλεύρι και γάλα. Το αλεύρι είναι κοσκινισμένο με το μπέικιν μαζί. Αρχίζουμε με αλεύρι και τελειώνουμε με αυτό. Στο τέλος ανακατεύουμε απαλά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Θα γίνει...

Διαβάστε περισσότερα...

Καρυδόπιτα με κρέμα σοκολάτας

Ψήνουμε σε 25×35 εκ. μακρόστενο ταψί, σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, στη μέση το φούρνου και στους 180⁰C.. Όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου (εκτός ψυγείου τουλάχιστο για 1 ώρα). Πρώτη μας δουλειά είναι να κόψουμε τα καρύδια. Με το μαχαίρι ή στο μπλέντερ αλλά δε χτυπάμε πολύ γιατί θέλουμε να είναι χοντροκομμένα. Διαδικασία Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο  με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.  Ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά. Εναλλάξ προσθέτουμε αλεύρι και γάλα. Το αλεύρι είναι κοσκινισμένο με το μπέικιν μαζί. Αρχίζουμε με αλεύρι και τελειώνουμε με αυτό. Στο τέλος ανακατεύουμε απαλά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Θα γίνει...

Διαβάστε περισσότερα...

Σαλάτα μαρούλι-καρότο

Διαδικασία Όλα μαζί τα ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το λαδόξυδο λίγο πριν το σερβίρισμα. Δε βάζω στη σαλάτα μου αλάτι και πιπέρι, αν και μπορεί να προστεθεί. Πασπαλίστε με φυλλαράκια φρέσκιας μαντζουράνας ή λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι.

Διαβάστε περισσότερα...