Παστίτσιο με λαζάνια

Αυτή την αλλαγή στο παραδοσιακό ελληνικό παστίτσιο, την έκανα κάποια χρόνια πριν, για την κόρη μου! Εγώ σκοτωνόμουν να κάνω τον κιμά, να πετύχω τη μπεσαμέλ, σύμφωνα με την κλασική συνταγή, που παρεμπιπτόντως μου σβόλιαζε όλη την ώρα, και όταν επιτέλους έβγαινε από το φούρνο ροδοψημένο και μυρωδάτο άκουγα: -Όχιιι! Πάλι παστίτσιο έχουμε! Πότε φάγαμε τελευταία φορά και ξανάρθε η ώρα; Δε μου αρέσουν έτσι τα μακαρόνια, γιατί δε μπορούμε να τα τρώμε κανονικά με τη σάλτσα τους; Άλλαξα και εγώ τη συνταγή μου αφού άφησα αρκετό καιρό να ξεχαστεί η εικόνα και η γεύση του παστίτσιου στο σπίτι μας....

Διαβάστε περισσότερα...

Κλασικό κέικ

Αυτό είναι το κλασικό κέικ 1,2,3,4 που μας μάθαιναν οι μαμάδες μας μόλις …παντρευόμασταν! -Πολύ εύκολο, θα το θυμάσαι απέξω! Το βούτυρο με τη ζάχαρη πρώτα, τ’ ασπράδια μαρέγκα και μετά και όλα μαζί να τα βάλεις τα υλικά, θα είναι τέλειο, για το πρωινό, για τον καφέ, για τους καλεσμένους… Κάθε λίγο λοιπόν, έπεφτα και ‘γω με τα μούτρα στην άχνη και στη μαρέγκα, συντροφιά με το μίξερ και την καλοβουτυρωμένη φόρμα μου, για να εντυπωσιάσω με αυτό το  απλό δημιούργημα φίλους και γνωστούς! Σήμερα θα το παρουσιάσουμε λίγο διαφορετικό, με γέμιση και επικάλυψη κρέμας,  just a bit of...

Διαβάστε περισσότερα...

Kugelhopf cake

Το κέικ γενεθλίων του παλιού καιρού είναι φτιαγμένο όπως το κλασικό κέικ αλλά αυτή η παραλλαγή του kugelhopf cake, πάντα πετυχαίνει και ενθουσιάζει γευστικά όποιον τη δοκιμάσει. Σημειώστε ότι: 1. Είναι απαραίτητη η ειδική  ψηλή φόρμα του κέικ! 2. Το βούτυρο, τα αυγά και το γάλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 3. Οι  σταφίδες να είναι ελαφρά αλευρωμένες και τοποθετημένες σε μπωλάκι ανάμικτες. 4. Το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι να είναι κοσκινισμένα μαζί. 5. Ο φούρνος προθερμαίνεται στους 160 ˚C,  στον αέρα. Διαδικασία Χτυπάμε το βούτυρο να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη...

Διαβάστε περισσότερα...

Tάρτα κρέμα σοκολάτα

Προετοιμασία: 20 λεπτά Χρόνος αναμονής: 2 ώρες για το μπισκότο //1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα Διαδικασία Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη, τα  ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπωλ μαζί με τη ζάχαρη Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα και το στρώνουμε σε μια ταρτιέρα 23 εκ., κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση. Με ένα κουτάλι πιέζουμε το μίγμα να πάει ομοιόμορφα στα τοιχώματα και να δημιουργηθεί μια λακούβα στη μέση όπου θα βάλουμε την κρέμα σοκολάτα. Βάζουμε την ταρτιέρα με το μίγμα μπισκότου στο ψυγείο, για δύο ώρες....

Διαβάστε περισσότερα...

Θασίτικη σαλάτα

Η μία σαλάτα στο γεύμα είναι πάντα η Θασίτικη. Την έμαθα στις διακοπές μου στη Θάσο από μια νοικοκυρά στον Πρίνο που μας τη σέρβιρε μαζί με άλλες νοστιμιές. Αν την προετοιμάσουμε μερικές ώρες νωρίτερα, τη διατηρούμε στο ψυγείο, σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη και προσθέτουμε τα καρυκεύματα και ό,τι υγρό θα βάλουμε στο τέλος πριν το σερβίρισμα.

Διαβάστε περισσότερα...