Ψημένα Ψωμάκια με θυμάρι και τυρί τσένταρ

Ή τα στρατιωτάκια με την πανοπλία τους, όπως τα ονόμασα αλλιώς εδώ: https://www.facebook.com/lenasfusioncooking Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C Κόβουμε το ψωμί σε μικρά μπαστουνάκια μήκους 3 εκ. περίπου και όσο μπορούμε ομοιόμορφα. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο το ταψί μας Ανακατώνουμε με το πιρούνι λίγο το μίγμα με το ξύδι, λάδι και ντοματοχυμό. Τοποθετούμε αραιά τα ψωμάκια και τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι ή τη μαντζουράνα. Ραντίζουμε με το μίγμα λαδιού και καλύπτουμε την επιφάνεια με το τριμμένο τσένταρ ή κάποιο άλλο κασέρι που λιώνει. Εγώ απλά επειδή είχα το μάθημα με το πορτοκαλί χρώμα!, χρησιμοποίησα τσένταρ που το βρήκα...

Διαβάστε περισσότερα...

Η Καροτόσουπα

Εκτέλεση Σωτάρω το κρεμμύδι μαζί με το τζίντζερ να γυαλίσει 1 με 2 λεπτά και αμέσως προσθέτω τα καρότα και τα κυβάκια πατάτας μέχρι να γυαλίσουν κι αυτά, λίγο για τον ίδιο χρόνο. Ρίχνω τα αποξηραμένα λαχανικά, το νερό ή τον ζωμό λαχανικών και αφήνω σκεπασμένα να σιγοβράσουν για περίπου 40 λεπτά. Να μείνει λίγο από το ζουμάκι τους οπωσδήποτε. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τον χυμό πορτοκαλιού, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι φρεσκοτριμμένο κι αυτό αν γίνεται και δοκιμάζοντας το αλάτι. Αν έχουμε πολυμηχάνημα, food processor τα ρίχνουμε όλα μαζί να πολτοποιηθούν. Διαφορετικά λίγη λίγη ποσότητα, στα δύο μοιρασμένη...

Διαβάστε περισσότερα...

Σάλτσα ντομάτας σπιτική

Εκτέλεση Σε βαθύ τηγάνι 30 εκ. (αντικολλητικό, από πέτρα, μαντέμι αλλά όχι πάντως αλουμινίου) βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε να γυαλίσει λίγο το κρεμμύδι (2΄λεπτά σε μέτρια φωτιά) και αμέσως μετά βάζουμε και το σκόρδο που το έχουμε κόψει άκρες και το πατήσαμε  με την παλάμη μας ώστε να ανοίξει αλλά και να μείνει σχεδόν ολόκληρο. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και τον γυρίζουμε με το κουτάλι δυο τρεις φορές (μέτρια φωτιά) και ρίχνουμε τώρα και τον χυμό με τα κομματάκια ντομάτας. Αν συνδυάσουμε λίγο από το κονκασέ και δύο μέτριες φρέσκιες ντομάτες (τριμμένες, χωρίς τη...

Διαβάστε περισσότερα...

Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C, αλείφουμε με λίγο βούτυρο την ταρτιέρα – (προτιμώ τη γυάλινη) 27 εκ. και πασπαλίζουμε αλεύρι παντού, ιδίως στην παράπλευρη επιφάνεια. Κοσκινίζουμε πάνω στο φλιτζάνι το αλεύρι και κόβουμε με το μαχαίρι στην επιφάνεια. Μ΄αυτόν τον τρόπο δεν έχουμε πάρα πολύ αλεύρι αλλά τόσο όσο χρειάζεται. Προσθέτουμε το μπέικιν και ανακατεύουμε. Κόβουμε κομματάκια τη μαργαρίνη και προσθέτουμε και αυτήν με το γιαούρτι. Με τα χέρια μας το αναμιγνύουμε να γίνει σαν άμμος. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, την άχνη ζάχαρη, τ΄αυγά με το γάλα και με το κουτάλι...

Διαβάστε περισσότερα...

Κεκάκια ταψιού με μαρμελάδα και καρύδα

Εκτέλεση Τρίβουμε τη ζάχαρη στο μπλέντερ να γίνει σκόνη. Χτυπάμε το βούτυρο να γίνει σαν κρέμα Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανάμεσα ρίχνουμε από μια κουταλιά αλεύρι. Ανακατώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κοσκινίζουμε μέσα στο μίγμα. Χτυπάμε μέχρι απλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε απαλά το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Σε ταψί μακρόστενο, 18 επί 28 εκ. αλείφουμε βούτυρο και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο του. Αδειάζουμε το μίγμα και με μια σπάτουλα στρώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 30...

Διαβάστε περισσότερα...