H σοκολάτα Αφρικαίν της Αρετής
Η Αρετή είναι μια Ελληνίδα που ταιριάζει απόλυτα στην Παριζιάνικη πολύχρωμη ατμόσφαιρα:
Μποχήμιαν λουκ, μακριά καστανόξανθα μαλλιά, γλυκό χαμόγελο και τρομερή διάθεση για ζωή…
Τη φαντάζομαι να περιδιαβαίνει τους πολύβοους δρόμους του Παρισιού, να πίνει το χυμό της κάπου εκεί στην Grande Arche de La Defence, να αγοράζει ήλιους από τα υπαίθρια ανθοπωλεία, να θαυμάζει τις παριζιάνικες υδατογραφίες στην άκρη του ποταμού… ίσως να δοκιμάζει αρώματα στην Galerie Lafayette και σίγουρα να απολαμβάνει ένα μικρό πικνίκ με τους φίλους της στη γαλλική εξοχή….
Αλλά να σκύβει και να διαβάζει μιαν ανοιχτή σελίδα στη βιτρίνα του Παριζιάνικου βιβλιοπωλείου και να προσπαθεί να αποστηθίσει τη συνταγή για την πιο νόστιμη παριζιέν ζεστή σοκολάτα, τη σοκολάτα Αφρικάνα του La maison Angelina Patisserie, τι να πω… ομολογώ, πως αυτήν την υπέροχη Παριζιάνικη σκηνή δεν την είχα σκεφτεί, στα σίγουρα!
Κι όμως αυτό ήταν ένα μικρό μυστικό που μου εμπιστεύθηκε η Αρετή μαζί με την αυθεντική συνταγή!
Mais oui! Μια Γαλλική εικόνα υπάρχει μόνον συνδυασμένη με γαλλικές γεύσεις!
Και αν μια στιγμή στο φωτεινό Παρίσι μπορεί να σου αλλάξει τη διάθεση για πάντα…..
….τότε βρεθείτε για λίγο και σεις εκεί, ετοιμάζοντας ένα φλυτζάνι ζεστή και πηχτή σα κρέμα σοκολάτα, τη σοκολάτα Αφρικαίν, με ένα σπλας! κρέμας σαντιγί. Συνοδέψτε την με ένα πολύ μικρό σου, φτιαγμένο πρωτοποριακά και γεμιστό με λευκή κρέμα με άρωμα φρέσκιας βανίλιας. C’est delicieux!
Η συνταγή...
Σοκολάτα Αφρικαίν
Θα χρειαστούμε
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70 % λιπαρών – η βιολογική Green and Black’s, είναι η προσωπική προτίμησή μου
- 50 ml γάλα πλήρες
- 20 γρ. κρέμα σαντιγί ή λίγη κρέμα γάλακτος
…Της Αρετής αλλά φυσικά από το La Maizon Angelina Patisserie, μια που αυτή η σοκολάτα φέρει το όνομα Αντζελίνα και σίγουρα είναι μια ανακάλυψη του περίφημου ζαχαροπλαστείου. Αυτή η αυθεντική συνταγή ήταν γραμμένη σε μια σελίδα ενός μικροσκοπικού βιβλίου της Αντζελίνα, ανοιχτό σε μια βιτρίνα βιβλιοπωλείου, κάπου σε ένα Παριζιάνικο μπουλεβάρ…δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς πού, μπορώ όμως να σας πω με βεβαιότητα ότι είναι μια πολύ συναρπαστική συνταγή ζεστής σοκολάτας!
Η συνταγή είναι για 2 άτομα – Σημειώστε πως για τη φωτογράφιση χρησιμοποίησα όλη την ποσότητα της ζεστής σοκολάτας σε ένα φλυτζάνι. Εσείς θα τη μοιράσετε σε δύο φλυτζάνια γιατί η περιεκτικότητα σε σοκολάτα είναι αρκετά γενναία!
Διαδικασία
- Βάζετε τη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια σε ένα κατσαρολάκι, τοποθετημένο μέσα σε ένα άλλο σκεύος όπου υπάρχει νερό που βράζει (μπαιν μαρί). Να μην ακουμπάει το νερό στον πάτο για να λιώσει και όχι να βράσει η σοκολάτα. Επίσης αν την κόψετε σε μικρά ίδια κομμάτια θα λιώσει γρήγορα και δε θα μπείτε στον πειρασμό να την ανακατέψετε με το κουτάλι. Η σοκολάτα δε χρειάζεται ανακάτωμα, όταν τη λιώνετε.
- Σε ένα κατσαρολάκι με χοντρό αντικολλητικό πάτο ρίχνετε το γάλα με τη βανίλια, αφού ανοίξετε το λοβό, ξύσετε με ένα μαχαιράκι τους σπόρους μέσα στο γάλα αλλά ρίξετε και το λοβό. Να φθάσει σε θερμοκρασία βρασμού το γάλα. Αποσύρετε και βγάζετε το λοβό βανίλιας. Ή ρίχνετε μαζί με το γάλα την υγρή βανίλια με λιγότερη έντονη γεύση βανίλιας αλλά καλό αποτέλεσμα.
- Ανακατεύετε προσεχτικά στο γάλα τη σοκολάτα μέχρι να γίνει ένα πηχτό μίγμα. Με τη σοκολάτα Green and Black’s χρειάστηκε να προσθέσω 20 ml ακόμη γάλακτος, γιατί μου έπηξε πολύ η σοκολάτα. Δοκιμάστε και σίγουρα αραιώστε λίγο ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο.
- Σερβίρετε σε ζεστά φλυτζάνια του τσαγιού και από πάνω με το κουτάλι ρίχνετε λίγη κρέμα σαντιγί ή και κρέμα γάλακτος. Ανακατώνετε και απολαμβάνετε τη ζεστή σοκολάτα σας στη στιγμή!
Ιδέες: Τώρα αυτό το γλυκό ρόφημα δεν ταιριάζει σε όσες δεσποινίδες ακολουθούν αυτή τη στιγμή τη δίαιτα του μπικίνι! Αλλά σκεφτείτε ότι η κουβερτούρα χαρίζει ευφορία και τονώνει τον οργανισμό. Μπορείτε να απολαύσετε ένα μικρό φλυτζάνι με σοκολάτα Αφρικαίν, χωρίς σαντιγί αλλά με κρέμα γάλακτος 15% και να αντικαταστήσετε το γάλα με γάλα αμυγδάλου που ταιριάζει σε γλυκά. Absolument parfait!