Σοκολατίνια

Ή chocolate fudge

Αυτά τα σοκολατίνια είναι πανεύκολα και πολύ γευστικά!

Ιδανικά για όσες νεαρές μαγείρισσες θέλουν, τώρα αμέσως, να κάνουν ένα γλυκό για να το σερβίρουν σε λίγες ώρες στους φίλους που θα έρθουν στο σπίτι.

Δηλαδή για όλες τις young female yuppies που αφού σκοτώθηκαν στη δουλειά, ήρθαν τρέχοντας στο σουπερμάρκετ να ψωνίσουν για τους καλεσμένους τους το βράδυ, σάρωσαν όλα τα σούπερφουντς που υπάρχουν, έτρεξαν στην κάβα να διαλέξουν το τέλειο κρασί, καθάρισαν στα γρήγορα, μαγείρεψαν την πιο δύσκολη συνταγή του Jamie ή του Άκη με απίθανους συνδυασμούς χρωμάτων και τα πιο δυσεύρετα υλικά και στο τέλος…θέλουν επειγόντως και ένα μοντέρνο σπιτικό γλυκό να ταιριάζει, και φυσικά μόνον με σοκολάτα!

Επιλέξτε το chocolate fudge που υπάρχει σε απίθανους συνδυασμούς. Εγώ διάλεξα ένα πολύ εύκολο και σας το παρουσιάζω, μέχρι να τελειώσω όλες τις δοκιμές μου για την επόμενη συνταγή μου που θα είναι ένα ρολό με σαντιγί και μαρμελάδα!

(Visited 217 time, 1 visit today)

Η συνταγή...

Σοκολατίνια με φουντούκια και κράνμπερις

Θα χρειαστούμε

Υλικά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 3 σοκολάτες κουβερτούρα 50% τουλάχιστον, των 125 γρ. η καθεμιά
  • 1 κουτ. του γλυκού βανίλια υγρή
  • 1/4  κουτ. του γλυκού σόδα φαγητού
  • 1/8 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. φουντούκια ψημένα
  • 50 γρ. κράνμπερις

Τα φουντούκια τα αγοράζουμε ψημένα και βγάζουμε λίγες από τις φλούδες, όχι όλες. Είναι τέλεια, αν τα πάρουμε ωμά και τα ψήσουμε 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰C χωρίς να μαυρίσουν, μέχρι να τρίβονται οι φλούδες τους.

  1. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Αναμιγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το αλάτι και τη σόδα.
  2. Τα τοποθετούμε σε κατσαρολάκι που το σταθεροποιούμε πάνω σε ένα λίγο μικρότερο κατσαρολάκι με λίγο νερό μέσα (μπαιν μαρί).
  3. Ανάβουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν. Το νερό από κάτω τους σιγοβράζει, χωρίς να ακουμπάει στο μίγμα.
  4. Θα ανακατώσουμε ελαφρά με μια κουτάλα μόλις λιώσουν. Όταν είναι το μίγμα λείο και γυαλιστερό, δηλαδή μετά από 2-3 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε συνέχεια, αποσύρουμε και αναμιγνύουμε τη βανίλια, τα φουντούκια ολόκληρα και τα κράνμπερις.
  5. Ρίχνουμε το μίγμα σε λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει σε ταψάκι 22 ×19εκ. Ισιώνουμε με ένα μαχαίρι. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 4 ώρες ή καλύτερα ένα βράδυ.
  6. Βγάζουμε, κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι κουζίνας τετράγωνα κομμάτια 4×4×2 εκ. και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
  7. Μέχρι το σερβίρισμα, αφήστε τα στο ψυγείο.

br03