Επιστροφή στην ιστορία

Ψημένα Ψωμάκια με θυμάρι και τυρί τσένταρ

Θα χρειαστούμε

Υλικά (για 3-4 άτομα)
  • 1 μικρό ψωμί τύπου τζιαπάτα ή με φυσικό προζύμι (με οποιοδήποτε ψωμί γίνονται αλλά εννοείται ότι αυτό που σας προτείνω είναι πολύ πιο γευστικό στη συνταγή) των 100-120 γρ.
  • Τυρί τσένταρ 50 γρ.
  • 1 κουτ. του γλυκού θυμάρι ξερό (ή μαντζουράνα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά για ράντισμα του ταψιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • Χυμό από 2 ντοματίνια
  • 1 ταψί για μπισκότα

Ή τα στρατιωτάκια με την πανοπλία τους, όπως τα ονόμασα αλλιώς εδώ: https://www.facebook.com/lenasfusioncooking

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C

Κόβουμε το ψωμί σε μικρά μπαστουνάκια μήκους 3 εκ. περίπου και όσο μπορούμε ομοιόμορφα.

Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο το ταψί μας

Ανακατώνουμε με το πιρούνι λίγο το μίγμα με το ξύδι, λάδι και ντοματοχυμό.

Τοποθετούμε αραιά τα ψωμάκια και τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι ή τη μαντζουράνα.

Ραντίζουμε με το μίγμα λαδιού και καλύπτουμε την επιφάνεια με το τριμμένο τσένταρ ή κάποιο άλλο κασέρι που λιώνει. Εγώ απλά επειδή είχα το μάθημα με το πορτοκαλί χρώμα!, χρησιμοποίησα τσένταρ που το βρήκα σε μπαστούνι στο σουπερμάρκετ. Είναι βέβαια πεντανόστιμο το τσένταρ σε αυτήν την περίπτωση.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο, στη μέση και αφήνουμε να ψηθούν για 5΄. Προσοχή να μην καούν. Αν έχετε βάλει μπόλικο τυρί θα λιώσει τριγύρω δαντελωτά.

Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ώστε όταν τα μετακινήσουμε να έχουν γύρω τους και το δαντελωτό τυράκι.

Είναι τέλεια και κρύα. Συνοδεύουν τη σούπα, τον αρακά για κυρίως φαγητό και τρώγονται από τους μικρούς σαν σνακ.

 

(Visited 2 time, 1 visit today)
Μπισκότα με κανέλα και σταφίδες
Η Καροτόσουπα