Επιστροφή στην ιστορία

Σκορδαλιά με πατάτα

Θα χρειαστούμε

Υλικά για σκορδαλιά με πατάτα:
  • 1300 γρ. κίτρινη πατάτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό από 1 ζουμερό μέτριο λεμόνι λαι τη διπλάσια ποσότητα ελαιόλαδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι (έβαλα ρυζιού γιατί είχα αλλά ένα απαλό λευκό ξύδι κάνει το ίδιο)
για 7-8 άτομα τουλάχιστον
Η σκορδαλιά αυτή είναι πολύ light. Αλλά πεντανόστιμη.

Λιώνω το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο. Βράζω τις πατάτες μισή ώρα. Να τσιμπιούνται μέχρι μέσα με το πιρούνι. Τις λιώνω και όπως είναι ακόμη ζεστές τις βάζω σe μεγάλο μπλέντερ (αν έχουμε food processor) και ρίχνω μόλις ξεκινήσει, το ελαιόλαδο με το λεμόνι και το ξύδι. Αν δεν έχουμε με το πιρούνι σιγά σιγά ενσωματώνω τα υλικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όποιο υλικό μας αρέσει σε περισσότερη ποσότητα.

Μεταφέρω τη σκορδαλιά μου σε γυάλινο πυρέξ με καπάκι και όταν κρυώσει, σκεπάζω και αφήνω μια νύχτα στο ψυγείο. Πριν σερβίρω ρίχνω λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

 

(Visited 15 time, 1 visit today)
Πασχαλινά Τσουρέκια
Μπακαλιάρος τηγανητός