Επιστροφή στην ιστορία
Σάντουιτς με γαλοπούλα και άλειμμα μαγιονέζας
Θα χρειαστούμε
- Μερικά κομμάτια ψητής γαλοπούλας, στήθος κατά προτίμηση
- Ανάμικτη σαλάτα άσπρου λάχανου, καρότου, κόκκινης πιπεριάς, ψιλοκομμένου σέλινου, μαιντανού
- Ρεπανάκια πλυμένα και ψιλοκομμένα σε φέτες
- Άλειμμα μαγιονέζας
- Κατσικίσιο τυρί μαλακό (αυτό με την κρούστα γύρω του) ή τυρί τσένταρ ή γραβιέρα Κρήτης
Ψωμάκι πανίνι (η τέλεια επιλογή, αν τα βρείτε στον φούρνο σας ή μπορείτε να τα παρασκευάσετε μόνοι σας από πριν). Η άλλη επιλογή είναι φρέσκο, ζεστό χωριάτικο ψωμί με προζύμι χωρίς την ψίχα που θα την αφαιρέσετε ή πιτούλες τορτίγια (αλλά θυμίζουν τα αγοραστά σάντουιτς)
Διαδικασία
- Φτιάχνετε τη σαλάτα κόβοντας σε λεπτά μπαστουνάκια το καρότο και την πιπεριά και πολύ ψιλοκομμένα τα υπόλοιπα υλικά. Μην βάλετε αλάτι γιατί θα αναμιχθεί αμέσως με το άλειμμα της μαγιονέζας.
- Φτιάχνουμε το άλειμμα μαγιονέζας: 3 μέρη μαγιονέζα, 1 μέρος μουστάρδα Dijon, ή μουστάρδα της επιλογής σας, 2 μέρη ξινόκρεμα – sour cream. Αν δεν έχετε θα φτιάξετε με 1 φλυτζανάκι κρέμα γάλακτος που θα το χτυπήσετε με το πιρούνι με 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και θα το αφήσετε να γίνει κρέμα για μισή ώρα. Από αυτό το μίγμα θα αναμίξετε στη μαγιονέζα σας.
- Στρώνουμε στα ψωμάκια σαλάτα ανάμικτη με το μίγμα μαγιονέζας. Βάζουμε μια στρώση γαλοπούλας.
- Τώρα συνεχίζουμε με μια στρώση αραιή από λεπτοκομμένα ρεπανάκια και από πάνω βάζουμε το κατσικίσιο τυρί ή το κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας.
- Αν θέλετε, να προσθέσετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απολαύστε τα σάντουιτς με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!
(Visited 193 time, 1 visit today)