Επιστροφή στην ιστορία
Τζατζίκι
Θα χρειαστούμε
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού γιαούρτι σακούλας (στραγγιστό)
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- ½ κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος
- αλάτι και λευκό πιπέρι.
Διαδικασία
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το αγγουράκι. Ψιλοκόβουμε τον άνιθο και το σκόρδο.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα τουλάχιστον. Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι ακόμη.
Το σπιτικό τζατζίκι θέλει να ξέρεις να εκτιμάς με το μάτι για να γίνει νόστιμο. Η αδελφή μου το έχει σίγουρα αυτό το ταλέντο στο τζατζίκι! Εγώ ακολουθώ απλώς τη συνταγή!
(Visited 151 time, 1 visit today)