Επιστροφή στην ιστορία
Τάρτα με μήλο
Θα χρειαστούμε
- 1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου
- 2 μέτρια μήλα ποικιλία Golden Delicious
- 70 γρ. ζάχαρη χρυσή (από ζαχαροκάλαμο, τριμμένη σε σκόνη στο μπλέντερ ή golden caster sugar)
- ¾ ενός κουταλιού του γλυκού κανέλλα
- 1 κομματάκι βούτυρο
- 70 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
- Λίγο καρότο γλυκό
Διαδικασία
- Πλένουμε, κόβουμε στη μέση τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια στο εσωτερικό μέρος. Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Στύβουμε επάνω τους 2-3 σταγόνες λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Ανακατεύουμε τις λωρίδες απαλά με τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Γυρίζουμε μια φορά τις άκρες για να σχηματίσουμε τις πλευρές. Τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι.
- Τοποθετούμε τις φέτες μήλου και αραιά βάζουμε πολύ μικρά κομματάκια βούτυρο.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τις πλευρές με την κρέμα γάλακτος και απλώνουμε λίγη στη γέμιση, τινάζοντας το πινέλο δεξιά αριστερά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200⁰ C, στον αέρα για 15 λεπτά της ώρας.
- Το καρότο γλυκό που θα προσθέσουμε το ζεσταίνουμε για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανοίγουμε στο δεκαπεντάλεπτο το φούρνο και με προσοχή σκορπάμε το γλυκό καρότο σε διάφορα μέρη. Ξανακλείνουμε το φούρνο για άλλα 6 λεπτά αλλά καλό θα είναι να ελέγξετε το δικό σας φούρνο. Τρώγεται ζεστή ή κρύα η τάρτα με την κρέμα γάλακτος που μας περίσσεψε από το κουτί ή και σκέτη. Τέλεια!
(Visited 160 time, 1 visit today)