Επιστροφή στην ιστορία
Σπιτική Λεμονάδα
Θα χρειαστούμε
- 1 μέρος χυμός γλυκολέμονου ή αν θέλετε λεμόνι
- 3 μέρη κρύο νερό ή ανθρακούχο νερό
- Παγάκια-φέτες γλυκολέμονου μέσα στο ποτό
- Σιρόπι λεμονιού όσο θέλετε
Homemade lemonade Το σιρόπι λεμονιού είναι από παλιό βιβλίο μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής της Σοφίας Απ. Σκούρα. Θα το φτιάξετε ως εξής: Σε κατσαρολάκι θα λιώσετε 2 φλυτζάνια του τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη μέσα σε 2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό. Ρίξτε και μερικές φλούδες λεμονιού. Αφήστε το να βράσει για 8-10 λεπτά, χωρίς να ανακατώσετε. Βγάλτε από τη φωτιά, πετάξτε τις φλούδες, αφήστε το να κρυώσει και φυλάξτε το σε μπουκάλι αποστειρωμένο, ρίχνοντας μέχρι το στόμιο. Από αυτό το σιρόπι θα προσθέσετε στη λεμονάδα που σας προτείνω!
(Visited 386 time, 1 visit today)