Επιστροφή στην ιστορία
Σοκολατίνια με φουντούκια και κράνμπερις
Θα χρειαστούμε
Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 3 σοκολάτες κουβερτούρα 50% τουλάχιστον, των 125 γρ. η καθεμιά
- 1 κουτ. του γλυκού βανίλια υγρή
- 1/4 κουτ. του γλυκού σόδα φαγητού
- 1/8 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 100 γρ. φουντούκια ψημένα
- 50 γρ. κράνμπερις
Τα φουντούκια τα αγοράζουμε ψημένα και βγάζουμε λίγες από τις φλούδες, όχι όλες. Είναι τέλεια, αν τα πάρουμε ωμά και τα ψήσουμε 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰C χωρίς να μαυρίσουν, μέχρι να τρίβονται οι φλούδες τους.
- Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Αναμιγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το αλάτι και τη σόδα.
- Τα τοποθετούμε σε κατσαρολάκι που το σταθεροποιούμε πάνω σε ένα λίγο μικρότερο κατσαρολάκι με λίγο νερό μέσα (μπαιν μαρί).
- Ανάβουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν. Το νερό από κάτω τους σιγοβράζει, χωρίς να ακουμπάει στο μίγμα.
- Θα ανακατώσουμε ελαφρά με μια κουτάλα μόλις λιώσουν. Όταν είναι το μίγμα λείο και γυαλιστερό, δηλαδή μετά από 2-3 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε συνέχεια, αποσύρουμε και αναμιγνύουμε τη βανίλια, τα φουντούκια ολόκληρα και τα κράνμπερις.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει σε ταψάκι 22 ×19εκ. Ισιώνουμε με ένα μαχαίρι. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 4 ώρες ή καλύτερα ένα βράδυ.
- Βγάζουμε, κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι κουζίνας τετράγωνα κομμάτια 4×4×2 εκ. και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
- Μέχρι το σερβίρισμα, αφήστε τα στο ψυγείο.
(Visited 221 time, 1 visit today)