Επιστροφή στην ιστορία
Πιεσμένο Σάντουιτς με τόνο και λαχανικά
Θα χρειαστούμε
- 1 ψωμί αργής ωρίμανσης με προζύμι ή κάποιo της αρεσκείας σας
- Ντοματούλες σε τσαμπί, πλυμένες και λεπτοκομμένες σε ροδέλες
- Αγγουράκια πλυμένα και λεπτοκομμένα σε ροδέλες, με τη φλούδα τους
- Φύλλα κατά προτίμηση από το εσωτερικό ενός μαρουλιού
- Γλυκές κόκκινες πιπεριές ψημένες (στο γκριλ ή από κονσέρβα αλλά στραγγισμένες)
- 1 βαζάκι τόνος Αλοννήσου σε νερό ή λάδι
- Πράσινο πέστο
- Βούτυρο καλής ποιότητας αγελαδινό
Υλικά
Αυτό που είναι ενδιαφέρον στη συνταγή είναι πως θα χρειαστεί, να πατήσετε αρκετά δυνατά το φαγητό σας για να πάρει τη μορφη που θέλουμε. Θα πιέσετε, ναι θα πιέσετε πολύ αν θέλετε να το απολαύσετε.
- Χωρίζετε στα δύο το ψωμί και αφαιρείται την πολλή ψίχα. Γίνεται πιο εντυπωσιακό αν είναι ένα καρβελάκι στρόγγυλο, ή αν έχετε μακρόστενο κόβετε λωρίδες 6 εκ. περίπου
- Αλείφετε το ένα κομμάτι εσωτερικά με το βούτυρο και το άλλο με το πέστο.
- Απλώνετε σειρές, ομοιόμορφες σε πάχος, πρώτα τις ντοματούλες, μετά τα αγγουράκια, το μαρούλι, τις κόκκινες πιπεριές και τελευταία τον τόνο Αλονήσου, καλά στραγγισμένο από το λάδι ή το νερό.
- Επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά τη γέμιση αν θέλετε.
- Κλείνετε το σάντουιτς και τυλίγετε με μια διάφανη μεμβράνη φαγητού. Πατάτε γερά με τα χέρια για να καθίσει όσο γίνεται περισσότερο. Κατόπιν τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε στο ψυγείο, καλά «χτισμένο» από πάνω με κάποιες βαριές κονσέρβες ή μια πλάκα βούτυρο. Τα βάζουμε έτσι δηλαδή ώστε να μένουν πατημένα καλά με στερεωμένα ό,τι βάρη βρούμε στο ψυγείο ή το ντουλάπι μας. Αν τα κάνετε από το βράδυ είναι το καλύτερο ή τουλάχιστον για 4-5 ώρες έτσι πατημένα.
- Σερβίρετε κομμένα σε τρίγωνα ή σε μακρόστενες λωρίδες.
Το αποτέλεσμα: Μια πανδαισία χρωμάτων στο εσωτερικό και τρελή διάθεση να το καταναλώσετε αμέσως!
(Visited 120 time, 1 visit today)