Επιστροφή στην ιστορία
Μπιφτέκια Λαχανικών
Θα χρειαστούμε
- 2 πατάτες μεγάλες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ κόκκινη πιπεριά
- 6-7 μικρές κόκκινες πιπερίτσες τσίλι ή όση ποσότητα καυτερής πιπεριάς αντέχετε!
- 1 χούφτα μαϊντανό
- Λίγο δυόσμο φρέσκο
- Ξύσμα 1 βιολογικού λεμονιού
- 1 κρόκος αυγού
- Αλάτι, λευκό πιπέρι
- 75 γρ. τυρί αιγοπρόβειο, Μετσοβέλα
Την ιδέα για τη συνταγή πήρα από το περιοδικό Olive, Μάρτιος 2010 στην αγγλική του έκδοση και την άλλαξα προς το ελληνικότερο. Έχουν ευχάριστα αρωματική και πικάντικη γεύση. Γίνονται 6 μέτρια μπιφτέκια.
Διαδικασία
- Καθαρίζουμε και κόβουμε ροδέλες τις πατάτες. Τις βράζουμε σχεδόν 15 λεπτά. Τις λιώνουμε με το πιρούνι και τις αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν.
- Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά και τρίβουμε το τυρί στον τρίφτη. Αλατίζουμε και ρίχνουμε το πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά με τον κρόκο αυγού όλα τα υλικά και τις πατάτες. Δε χρειάζεται πολύ ανακάτωμα, ίσα να αναμιχθούν τα υλικά.
- Πλάθουμε μπιφτέκια με μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από το μίγμα. Τα βάζουμε σε πιατέλα με τρίμμα φρυγανιάς και πατάμε να καλυφθούν γύρω γύρω.
- Σε βαθύ τηγάνι αντικολλητικό ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο και ροδίζουμε, γυρνώντας τα μπιφτέκια για δύο λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε με μάνγκο τσάτνεϋ (πικάντικη συνοδευτική σάλτσα που θα βρείτε έτοιμη σε σουπερμάρκετ) και ανάμικτη σαλάτα με μαρούλι και άγρια ρόκα.
Ιδέες: Θα τα τυλίξετε ανά δύο σε μεξικάνικη τορτίγια αφού την αλείψετε εσωτερικά με το μάνγκο τσάτνεϋ και βάλετε μια στρώση σαλάτας.
(Visited 141 time, 1 visit today)