Επιστροφή στην ιστορία
Μπάρφι με αμύγδαλα και κάσιους
Θα χρειαστούμε
- 200 γρ. ανάλατα, άψητα κάσιους
- 200 γρ. ανάλατα, άψητα αμύγδαλα ή καλύτερα αμύγδαλα σκόνη
- 2 πικραμύγδαλα -προαιρετικά
- 125 γρ. ζάχαρη τριμμένη στο μπλέντερ ή αλλιώς caster sugar
- 1 κουτί- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 75 ml γάλα πλήρες
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κάρδαμο (μπαχάρι)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο ή ανθόνερο
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο [βέβαια, αν έχετε ghee ή αλλιώς clarified butter- ένα είδος βούτυρο αποσταγμένου, η συνταγή είναι πιο κοντά στην πραγματική!]
Διαδικασία
- Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι 20 εκ. και καλύπτουμε τον πάτο του με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Τρίβουμε λίγα λίγα τα κάσιους και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ να γίνουν σαν άμμος.
- Μετά τα βάζουμε στο μπλέντερ και ανάμιχτα, αμύγδαλα και κάσιους μαζί, πολύ λίγο, ίσα για να αναμιχθούν μεταξύ τους.
- Σε ένα γυάλινο μπωλ αναμιγνύουμε τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη, το κάρδαμο, το ροδόνερο (αν δεν έχετε ανθόνερο) και τελευταίο το ζαχαρούχο γάλα και το πλήρες γάλα.
- Σε τηγάνι με χοντρό πάτο, κατά προτίμηση αντικολλητικό βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
- Προσθέτουμε το μίγμα και το ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, γυρίζοντας συνέχεια με την ξύλινη κουτάλα μας. Η διαδικασία θα κρατήσει περίπου 15 λεπτά. Το μίγμα θα απορροφήσει τα υγρά του και θα γίνει όπως η ζύμη για σου. Σφιχτή αλλά μαλακή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Την μεταφέρουμε στο ταψάκι και μετά από 5 λεπτά τη στρώνουμε με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού. Αφήστε να κρυώσει τελείως.
- Κόψτε με ένα μαχαίρι κομμάτια τετράγωνα 4 εκ. ή σε σχήμα τριγωνικό σαν ένα μικρό κομμάτι μπακλαβά, μπήξτε στο κέντρο δυο χρυσά διακοσμητικά ζαχαρένια μπαλάκια και ένα μικρό κομμάτι από κερασάκι μαρασκίνο ή πορτοκάλι γλυκό.
- Σερβίρεται κρύο μαζί με τον καφέ ή το τσάι σας και διατηρείται μια εβδομάδα (αν σας μείνει) στο ψυγείο.
(Visited 217 time, 1 visit today)