Επιστροφή στην ιστορία
Μανιτάρια με δενδρολίβανο και θυμάρι
Θα χρειαστούμε
- 3 μανιτάρια μεγάλα Portobelo
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
- Μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
- ½ πακετάκι ζωμό λαχανικών του ψυγείου
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Ξεφλουδίζετε τα μανιτάρια και δεν τα πλένετε. Τα κόβετε σε κύβους.
- Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ρίχνετε στο τηγάνι με 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να σωταριστεί χωρίς να κοκκινήσει.
- Ρίχνετε τα μανιτάρια μέχρι να δείτε ότι ζαρώνουν και μαλακώνουν, να μη τηγανιστούν. Ρίχνετε και το δενδρολίβανο τριμμένο με το χέρι αν είναι ξερό. Μπορούμε να βάλουμε και φρέσκο που είναι ακόμα καλύτερο. Γυρίζετε με την κουτάλα, να μυρίσει λίγο το δενδρολίβανο και ρίχνετε το λεμόνι.
- Ρίχνετε σχεδόν αμέσως μετά το λεμόνι, 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό με το μισό πακετάκι ζωμό λαχανικών, που το λιώνετε με το πιρούνι. Το νερό να μην είναι πολύ, να μισοσκεπάζει τα μανιτάρια.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε αλάτι (προσοχή γιατί ο ζωμός είναι αλμυρός) και πιπέρι. Να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους, δε θέλουν πολλή ώρα στο τηγάνι.
Ιδέες: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λεμόνι με ½ φλυτζανάκι του καφέ (4-5 κουταλιές της σούπας) λευκό κρασί. Αυτή η συνταγή μου δεν είναι μόνον για τη γέμιση σε σάντουιτς, που ειδικά με τα σπιτικά ψωμάκια είναι πεντανόστιμη! Μπορείτε να σερβίρετε αυτά τα μανιτάρια ως μεζέ, συνοδευτικά με λουκάνικα ή κρέας χοιρινό ή πάνω σε μακαρόνια λινγκουίνι, με πέστο βασιλικού και κεφαλοτύρι.
(Visited 154 time, 1 visit today)