Επιστροφή στην ιστορία
Μάφινς με κολοκύθι και γκράνα παντάνο
Θα χρειαστούμε
- 1 κολοκύθι τριμμένο ή 2-3 μικρά (zucchini) – 75 γρ. περίπου
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 100 γρ. γκράνα παντάνο ή πεκορίνο Αμφιλοχίας
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σκόνη
- 75 γρ. βούτυρο
- 120 ml γάλα
Xρειαζόμαστε ένα ταψί με θήκες για μάφινς ή και μικρές φόρμες για κεκάκια που όμως δεν πρέπει να τις παραγεμίσετε με υλικό. Τα μάφινς έχουν ένα μυστικό: ανακατώνετε τα υλικά πολύ λίγο με ένα πιρούνι ίσα να γίνουν ένα μίγμα.
Εκτός από το τυρί που αναφέρει ο τίτλος γίνονται τέλεια με πεκορίνο Αμφιλοχίας!
Για 12 ατομικά κεκάκια.
Διαδικασία
- Τρίβουμε το κολοκύθι (αν είναι μικρά πράσινα, αυτά με τους ανθούς δηλαδή, θα βάλετε 2-3) γύρω στα 75 γρ. Το βάζουμε στο τρυπητό και ζουλάμε με το χέρι μας να φύγουν τα πολλά υγρά. Αφήνουμε να στραγγίσει κι άλλο.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα και λίγο πιπέρι.
- Ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο ελαφρά, 50 γρ. από το τυρί και το γάλα. Με ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βουτυρώνουμε τις θήκες στο ταψί για μάφινς, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα σιγά στο κέντρο. Από πάνω πασπαλίζουμε το υπόλοιπο grana padano ή το πεκορίνο, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Τα ψήνουμε για 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰ C. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα και μπορείτε όταν κρυώσουν να τα καταψύξετε.
(Visited 290 time, 1 visit today)