Επιστροφή στην ιστορία
Λινγκουίνι με γαρίδες
Θα χρειαστούμε
- 1/2 πακέτο λινγκουίνι
- 600 γρ. φρέσκες γαρίδες
- ¾ φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι τριμμένο μαραθόσπορο
- αλάτι, λευκό πιπέρι
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- φυλλαράκια μαϊντανού
Η παρακάτω συνταγή είναι ένα ελαφρύ γεύμα που σερβίρεται μαζί με τα γλυκά ψωμάκια – sweet tennis rolls.
Διαδικασία
- Σωτάρουμε το σκορδάκι, το μαραθόσπορο και ρίχνουμε τις γαρίδες να πάρουν ένα ροζέ χρώμα. Τις γυρίζουμε μια φορά.
- Ρίχνουμε το κρασί, αλάτι και λευκό πιπέρι και λίγο νεράκι, μόλις να σκεπάζονται και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μαλακώσουν για 15-20 λεπτά. Πριν το σβήσιμο ρίχνουμε τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε πάνω σε λινγκουίνι που σωτάραμε με ελαιόλαδο, εξαιρετικό παρθένο.Συνοδεύουμε με ξηρό ανθότυρο Κρήτης τριμμένο, εκτός αν νηστεύουμε. Έτσι ή αλλιώς πρόκειται για τέλεια νοστιμιά!
(Visited 180 time, 1 visit today)