Επιστροφή στην ιστορία

Λαχανόσουπα

Θα χρειαστούμε

  • ½ λάχανο κινέζικο, μέτριο ( προτιμώ αυτήν την ποικιλία για την ντελικάτη εμφάνιση με τα πράσινα σγουρά φύλλα αλλά και τη γεύση του)
  • 2 μέτρια καρότα
  • 2 μικρά κοκκάρια (κρεμμυδάκια στρόγγυλα για στιφάδο)
  • 1 μεγάλη πατάτα σε κύβους κομμένη
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο (αν κάνετε αυστηρή δίαιτα ή νηστεία παραλείψτε το ή βάλτε στο τέλος μια κουταλιά ταχίνι, αν σας αρέσει)
  • Αλάτι, λευκό πιπέρι
  • Φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου (ή μαϊντανού ή μαντζουράνας)

Συνταγή για 2 άτομα

Διαδικασία
  1. Πλένετε το μισό μέτριο κινέζικο λάχανο και το κόβετε σε χοντρές λωρίδες αφού αφαιρέσετε το χοντρό κοτσάνι στην άκρη του.
  2. Πλένετε και ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά σε μέτρια κομμάτια κομμένα.
  3. Ζεσταίνετε λίγο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτετε το λάχανο.
  4. Μόλις μαραθεί ελαφρά, προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από τον κόλιανδρο. Ρίχνετε λίγο ακόμη βραστό νερό μόλις που να καλύπτονται τα λαχανικά.
  5. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για ακριβώς μισή ώρα.
  6. Σερβίρετε τη σούπα σε μικρά μπολάκια με πασπαλισμένα φυλλαράκια κόλιανδρου. Αν δε βρείτε, χρησιμοποιήστε μαϊντανό ή φυλλαράκια φρέσκιας μαντζουράνας.

 

 

(Visited 404 time, 1 visit today)
Εκλαίρ με κρέμα και σάλτσα φραμπουάζ
Ατομικά πιτάκια με κιμά και μαύρη μπύρα