Επιστροφή στην ιστορία
Λαχανόσουπα
Θα χρειαστούμε
- ½ λάχανο κινέζικο, μέτριο ( προτιμώ αυτήν την ποικιλία για την ντελικάτη εμφάνιση με τα πράσινα σγουρά φύλλα αλλά και τη γεύση του)
- 2 μέτρια καρότα
- 2 μικρά κοκκάρια (κρεμμυδάκια στρόγγυλα για στιφάδο)
- 1 μεγάλη πατάτα σε κύβους κομμένη
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο (αν κάνετε αυστηρή δίαιτα ή νηστεία παραλείψτε το ή βάλτε στο τέλος μια κουταλιά ταχίνι, αν σας αρέσει)
- Αλάτι, λευκό πιπέρι
- Φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου (ή μαϊντανού ή μαντζουράνας)
Συνταγή για 2 άτομα
Διαδικασία
- Πλένετε το μισό μέτριο κινέζικο λάχανο και το κόβετε σε χοντρές λωρίδες αφού αφαιρέσετε το χοντρό κοτσάνι στην άκρη του.
- Πλένετε και ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά σε μέτρια κομμάτια κομμένα.
- Ζεσταίνετε λίγο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτετε το λάχανο.
- Μόλις μαραθεί ελαφρά, προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από τον κόλιανδρο. Ρίχνετε λίγο ακόμη βραστό νερό μόλις που να καλύπτονται τα λαχανικά.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για ακριβώς μισή ώρα.
- Σερβίρετε τη σούπα σε μικρά μπολάκια με πασπαλισμένα φυλλαράκια κόλιανδρου. Αν δε βρείτε, χρησιμοποιήστε μαϊντανό ή φυλλαράκια φρέσκιας μαντζουράνας.
(Visited 404 time, 1 visit today)