Επιστροφή στην ιστορία
Κοτόπουλο με λαχανικά σουβλάκι
Θα χρειαστούμε
- ½ λάιμ (πράσινο γλυκολέμονο), χυμός και ξύσμα φλούδας
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες κυδωνιού
- 3 -4 μέτρια μανιτάρια
- 1 στρόγγυλο κολοκυθάκι
- Αλάτι, λευκό πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια μαντζουράνα και 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος κόλιανδρος (μπορείτε να βάλετε αποξηραμένα αλλά η γεύση είναι πιο απαλή με τα φρέσκα μυρωδικά)
- 4 ξυλάκια για σουβλάκι (θα τα βάλετε λίγη ώρα σε κρύο νερό για να μην καούν στο ψήσιμο)
- 1 μικρή κούπα ελαιόλαδου
Η συνταγή αυτή είναι για 2 άτομα.
Διαδικασία
- Πλένετε και κόβετε το κοτόπουλο σε κύβους και το αφήνετε να μαριναριστεί στο χυμό από μισό λάιμ με το ξύσμα της φλούδας του και λίγο αλάτι, για περίπου μισή ώρα. Γυρίζετε πού και πού τα κομμάτια.
- Βγάζετε από τη μαρινάδα το κοτόπουλο και το τοποθετείτε σε ένα πιάτο. Πλένετε τα λαχανικά, ενώ ξεφλουδίζετε χωρίς πλύσιμο τα μανιτάρια. Ξύνετε τη φλούδα από το κολοκύθι. Κόβετε σε μικρότερα κομμάτια το κολοκυθάκι, την κίτρινη πιπεριά, το κρεμμύδι (σα φέτες κυδωνιού) και τα μανιτάρια.
- Περνάτε με τη σειρά το κοτόπουλο και τα λαχανικά, αρχίζοντας από το κρεμμύδι και τελειώνοντας στο κρεμμύδι. Σε κάθε σουβλάκι υπολογίστε 3 κομμάτια κοτόπουλο. Θα γίνουν 4 ή 5 σουβλάκια.
- Βάζετε ελαιόλαδο σε ένα ταψάκι με τοιχώματα και τοποθετείτε τα σουβλάκια στη σειρά. Βάλτε και τα υπόλοιπα λαχανικά που περίσσεψαν στο ταψί.
- Ρίχνετε λευκό πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και τα φρέσκα μυρωδικά. Γυρίζετε και κάνετε το ίδιο στην άλλη πλευρά. Να είναι λαδωμένα καλά τα σουβλάκια. Προσθέστε λίγο ακόμη αλάτι, πασπαλίζοντάς το παντού.
- Ψήνετε στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για να σιγοψηθούν. Τα γυρίζετε μια φορά. Η όλη διαδικασία ψησίματος είναι 20 με 25 λεπτά. Σερβίρετε 2 σε κάθε μερίδα με μια κούπα ρύζι.
(Visited 142 time, 1 visit today)