Επιστροφή στην ιστορία
Κάροτ κέικ
Θα χρειαστούμε
Για το κέικ:
- 3 φέτες ανανά από κονσέρβα, στραγγισμένες
- 275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα του φαγητού
- 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- Λίγο αλάτι
- 1 κουταλάκι κανέλλα Κεϋλάνης
- ¼ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 3 αυγά μεγάλα
- 150 γρ. μαλακή σκούρη ζάχαρη μελάσσας– dark brown sugar σε σουπερμάρκετ
- 175 γρ. καρότο τριμμένο στον τρίφτη πολύ λεπτά
- 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 175 ml ηλιέλαιο
Για την επικάλυψη βανίλιας
- 1 πακέτο κρημ τσήζ με πλήρη λιπαρά
- 70 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια Μαδαγασκάρης υγρή
- 3-4 φλυτζάνια του τσαγιού άχνη ζάχαρη
- 1-2 κουτάλια της σούπας γάλα πλήρες ή καλύτερα αν έχετε κρέμα γάλακτος 15%
Κάροτ κέικ- 1η Παραλλαγή Η συνταγή αυτή βασίζεται στο κέικ καρότου της Pamela Westland, από το βιβλίο της The wholefood Cookbook Προετοιμασία: περίπου ½ ώρα //Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά//Θερμοκρασία ψησίματος: 180 ⁰C
Διαδικασία
- Ετοιμάστε τα υλικά τρίβοντας το καρότο και ψιλοκόβοντας την ψίχα καρυδιού. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180⁰C.
- Χτυπήστε τις φέτες ανανά στο μπλέντερ και αναμίξτε τον πολτό με τη ζάχαρη.
- Σταδιακά ρίξτε τα χτυπημένα με το πιρούνι αυγά και χτυπήστε με το μίξερ να ενσωματωθούν.
- Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν και χτυπήστε τα στο μίγμα.
- Αναμίξτε το ηλιέλαιο, ρίξτε τα καρύδια την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Στο τέλος προσθέστε το τριμμένο καρότο.
- Μοιράστε το μίγμα σας στις προετοιμασμένες φόρμες 20 εκ., που τις έχετε προηγουμένως βουτυρώσει και στρώσει τη βάση τους με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Στρώστε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια.
- Τοποθετείστε τις φόρμες δίπλα δίπλα και ψήστε για 45 λεπτά της ώρας ή μέχρι να βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και να τη βγάλετε καθαρή. Βγάλτε και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά. Αναποδογυρίστε με προσοχή και αφήστε τα σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
- Ετοιμάστε την επικάλυψη που θα είναι και η γέμιση ανάμεσα στα κέικ.
Για την κρέμα βανίλια
- Αφήνουμε το βούτυρο για μία ώρα εκτός ψυγείου. Ανακατώνουμε το κρημ τσηζ με το βούτυρο. Προσθέτουμε τη βανίλια.
- Ρίχνουμε το πρώτο φλυτζάνι άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη και μετά μια κουταλιά γάλα. Αναμιγνύουμε να ενσωματωθούν χωρίς περιττό χτύπημα με το κουτάλι.
- Συνεχίζουμε με τη δεύτερη δόση άχνης και μόνον αν προσθέσουμε και το τρίτο φλυτζάνι κοσκινισμένης άχνης ζάχαρης και δούμε ότι είναι πολύ σφιχτό το μίγμα αραιώνουμε με το υπόλοιπο γάλα ή κρέμα.
- Θα πρέπει το μίγμα να είναι κάπως σφιχτό για να στέκεται στο κέικ, γι’ αυτό προσθέτουμε σταδιακά την άχνη μέχρι να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Συναρμολόγηση
- Αναποδογυρίζουμε το ένα κέικ ώστε η βάση του να είναι προς τα επάνω γιατί είναι λεία. Απλώνουμε τη μισή περίπου ποσότητα της κρέμας που ετοιμάσαμε. Βάζουμε από επάνω το άλλο κέικ με τη βάση του προς την κρέμα. Αλείφουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα και στολίζουμε με καρύδια ή καροτάκια ζαχαρόπαστας. Διατηρείται στο ψυγείο.
(Visited 515 time, 2 visit today)