Επιστροφή στην ιστορία
Σαρδέλες ψητές
Θα χρειαστούμε
- 1000 γρ, σαρδέλες
- 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 πράσινες, μακρόστενες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά ξερή ρίγανη (Πολυχρόνου, αν βρείτε είναι τέλεια!)
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ λεμόνι χυμός και το ξύσμα του
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Το ίδιο τέλεια και τα γαβράκια στο φούρνο.
Για 4 άτομα
Διαδικασία
- Πλένουμε καλά τις σαρδέλες που έχει βέβαια καθαρίσει ο ψαράς μας και με το νύχι μας ξύνουμε τη σάρκα για τυχόν λέπια. Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε ρίξει το μισό περίπου λάδι.
- Αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγη ρίγανη, τα γυρνάμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
- Σκορπίζουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
- Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το λεμόνι, το ξύσμα και τη μουστάρδα και περιχύνουμε τα ψαράκια, προσθέτοντας λίγο νεράκι, 3 κουταλιές της σούπας.
- Ψήνουμε στο προθερμασμένο γκριλ, 15 λεπτά και μετά τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 8-10 λεπτά. Προσέχουμε να ροδίσουν αλλά να μην ξεροψηθούν γιατί χάνουν λίγο από τη γεύση τους. Σερβίρουμε με σαλάτα και ψωμί.
(Visited 231 time, 1 visit today)