Βιεννέζικα μπισκότα βουτύρου
Από την Έφη
Μια από τις μεγαλύτερες μου αδυναμίες είναι τα παιδιά της παιδικής μου φίλης, με την οποία μεγαλώσαμε παρέα, σχεδόν στο ίδιο σπίτι…Οι αναμνήσεις μας από τα παιδικά μας χρόνια είναι πολύχρωμες, μοσχομυρωδάτες και γλυκές σαν βιεννέζικα μπισκότα βουτύρου.
Έτσι λοιπόν, δεν μπορώ να σας περιγράψω την χαρά μου όταν χτυπήσε τις προάλλες το τηλέφωνο και μου ζήτησε να κάνω baby sitting … Φυσικά το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως θα τα κάνω τις μικρές μου αδυναμίες, να χαρούν το κάθε λεπτό της επίσκεψης τους στο σπίτι μου. Πέρα από το παιχνίδι , την ζωγραφική και την ταινία που θα δούμε παρέα, βασική απόλαυση του ανθρώπου είναι το φαγητό και ειδικά των παιδιών τα γλυκά.
Με αυτά και με εκείνα και χωρίς να περιαυτολογώ επέλεξα να φτιάξω ένα γλυκό εύκολο, πολύχρωμο και όσο γίνεται υγιεινό. Τα βιεννέζικα μπισκότα βουτύρου μου φάνηκαν πολύ ωραία ιδέα…
(Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν πρόκειται για τη γνήσια συνταγή, ούτε την εμπνεύστηκα μόνη μου. Έκανα έρευνα σε διάφορα site στο ίντερνετ, πάντρεψα δυο συνταγές, αφαίρεσα – πρόσθεσα κάτι και κάπως έτσι έγινε δική μου…)
Tα υλικά που χρειάζεστε για να τα φτιάξετε τα μπισκότα:
- 230 gr φυτικό βούτυρο τύπου spread
- 1/2 κ.γλυκού φυσικό άρωμα (βανίλια, πορτοκάλι αμύγδαλο,καρύδα κλπ)
- 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
- 1 κ. σούπας κορν φλάουρ
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Tα υλικά για να φτιάξετε την γέμιση:
- 50-60 gr φυτικό βούτυρο τύπου spread
- 1 κούπα άχνη ζάχαρη (θα μπορούσε να γίνει και “με το μάτι”)
- 2-3 σταγόνες φυσικό άρωμα (βανίλια, πορτοκάλι αμύγδαλο,καρύδα κλπ)
Σκεύη:
- Mixer (το κλασσικό μαμαδίστικο)
- 2 Μπολ (μικρό και μεγάλο)
- Κορνέ
- Σήτα /Κόσκινο
- Ταψί ίσιο μεγάλο ή σχάρα
- Λαδόκολλα ψησίματος
Ένα τέταρτο της ώρας προτού ξεκινήσετε αφήστε το βούτυρο να πάρει θερμοκρασία δωματίου και ετοιμάστε τα υλικά σας ώστε να μην διακόπτετε την παρασκευή του γλυκού.
Χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο να αφρατέψει. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε τη ζάχαρη και το άρωμα ως τη στιγμή που θα γίνουν ένα ενιαίο αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα άλευρα περασμένα από σήτα. αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, το τοποθετείτε σε κορνέ και δημιουργείτε πάνω στην λαδόκολλα (που έχετε ήδη τοποθετήσει στο ταψί ή την σχάρα σας ) μικρές ροζέτες, όσο το καπάκι ενός εμφιαλωμένου νερού. Ψήνετε στον φούρνο max για 15′ στη μεσαία σχάρα στους 120-150 βαθμούς Κελσίου. Όσο ψήνετε τα μπισκότα σας ετοιμάζετε την κρέμα βουτύρου, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα. Αφού κρυώσουν τα μπισκότα δημιουργείτε μικρά σαντουιτσάκια με γέμιση από την κρέμα βουτύρου.Enjoy!
Extra tip: Μπορείτε να τα κάνετε πολύχρωμα προσθέτοντας χρώμα ζαχαροπλαστικής στη ζύμη και την βουτυρόκρεμα.
- 24 Ιουνίου 2014
ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΜΟΥΣΙΚΗ…
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
- Το δεύτερο γλυκό είναι κυδώνια με σαντιγί Αν θυμάμαι κάτι πολύ καλά είναι να βλέπω κάθε φορά,…
- Γλυκά πλεξουδάκια με κάρδαμο και κανέλα Πόσο μου αρέσουν οι πλούσιοι φούρνοι, δε λέγεται! Εκεί που…
- Η Λαχανόσουπα …ή γαλλιστί la soupe au chou Όταν ήμασταν μικρές, κάθε…