Επιστροφή στην ιστορία

Tάρτα κρέμα σοκολάτα

chocolate cake lenafusion

Θα χρειαστούμε

Για τη βάση μπισκότου
  • 250 gr. μπισκότα digestive ή με τζίντζερ
  • 155 γρ. βούτυρο ανάλατο τύπου Κέρκυρας
  • 30-60 γρ. ζάχαρη (προαιρετικά)
Για την κρέμα
  • 300 ml γάλα πλήρες
  • 30 γρ.  ζάχαρη caster (ή κρυσταλλική τριμμένη στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά)
  • 30 γρ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλιά κοφτή κορν φλάουρ
  • 2 αυγά-ελαφρά χτυπημένα με το πιρούνι
  • 30 γρ.  ανάλατο βούτυρο
  • 100 γρ.  τριμμένη στον τρίφτη μαύρη σοκολάτα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπράντυ ή ρούμι
  • Άχνη ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα
  • 400 γρ. σαντιγύ
  • Τριμμένη σοκολάτα γάλακτος

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 2 ώρες για το μπισκότο //1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη, τα  ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπωλ μαζί με τη ζάχαρη
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα μπισκότα.
  3. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα και το στρώνουμε σε μια ταρτιέρα 23 εκ., κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση. Με ένα κουτάλι πιέζουμε το μίγμα να πάει ομοιόμορφα στα τοιχώματα και να δημιουργηθεί μια λακούβα στη μέση όπου θα βάλουμε την κρέμα σοκολάτα.
  4. Βάζουμε την ταρτιέρα με το μίγμα μπισκότου στο ψυγείο, για δύο ώρες.
  5. Η κρέμα: Ανακατώνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τα χτυπημένα αυγά σε ένα μπωλ.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα.
  7. Ρίχνουμε το γάλα στο μίγμα σιγά-σιγά και ανακατώνοντας συνεχώς. Μεταφέρουμε το μίγμα σε κατσαρόλα πάλι και σε χαμηλή  φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αισθανθούμε πως μόλις άρχισε να πήζει η κρέμα και είναι λίγο πριν το βρασμό.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, τη σοκολάτα και το μπράντυ. Ανακατεύουμε συνεχώς.
  9. Μόλις γίνει απαλή η υφή της κρέμας, την  αφήνουμε να κρυώσει. Μπορεί να χρειαστεί να την περάσουμε από μια φαρδιά σίτα ζαχαροπλαστικής για να απομακρύνουμε τυχόν σβολιάσματα που δεν τα θέλουμε στην κρέμα. Εν τω μεταξύ θα έχει γίνει αρκετά χλιαρή.
  10. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε την κρέμα σε δόσεις πάνω στο μπισκότο που το έχουμε βγάλει από το ψυγείο, όση ώρα κρυώνει η κρέμα.
  11. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να παγώσει για μια ώρα στο ψυγείο ή καλύτερα μια νύχτα.
  12. Πριν τη σερβίρουμε θα τη γαρνίρουμε με αρκετή σαντιγύ και θα τρίψουμε από πάνω σοκολάτα γάλακτος για διακόσμηση.

Ιδέες: Αυτή η συνταγή, που βρήκα σε παλιό εγγλέζικο βιβλίο συνταγών του ’70, είναι η κλασική αμερικάνικη chocolate cream pie. Δοκιμάστε την κάποια  φορά, είναι μια πεντανόστιμη έκπληξη!

(Visited 146 time, 1 visit today)
Kugelhopf cake
Θασίτικη σαλάτα