Πιεσμένο Σάντουιτς με τόνο και λαχανικά

Υλικά Αυτό που είναι ενδιαφέρον στη συνταγή είναι πως θα χρειαστεί, να πατήσετε αρκετά δυνατά το φαγητό σας για να πάρει τη μορφη που θέλουμε. Θα πιέσετε, ναι θα πιέσετε πολύ αν θέλετε να το απολαύσετε. Χωρίζετε στα δύο το ψωμί και αφαιρείται την πολλή ψίχα. Γίνεται πιο εντυπωσιακό αν είναι ένα καρβελάκι στρόγγυλο, ή αν έχετε μακρόστενο κόβετε λωρίδες 6 εκ. περίπου Αλείφετε το ένα κομμάτι εσωτερικά με το βούτυρο και το άλλο με το πέστο. Απλώνετε σειρές, ομοιόμορφες σε πάχος, πρώτα τις ντοματούλες, μετά τα αγγουράκια, το μαρούλι, τις κόκκινες πιπεριές και τελευταία τον τόνο Αλονήσου, καλά στραγγισμένο...

Διαβάστε περισσότερα...

Κορμός σοκολατένιος

Διαδικασία Σήμερα στον κλασικό κορμό μου πρόσθεσα μια καινοτομία. Αντί για γάλα και αυγό, ανάμιξα τη σοκολατένια γκανάς που προτείνει ο αγαπημένος σεφ της νεολαίας, ο καταπληκτικός  Άκης Πεντρετζίκης μαζί με μια ακόμη πρότασή του. Και έγινε πραγματικά πολύ νόστιμος. Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη στο νερό και μόλις φθάσει σε σημείο βρασμού, ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Περιμένουμε, ανακατώνοντάς τα να πάρει ένα χρώμα καραμέλας η ζάχαρη και πολύ προσεχτικά τα αδειάζουμε πάνω σε στρωμένη λαδόκολλα. Τα απλώνουμε με το μαχαίρι, όσο είναι ακόμη μαλακά. Μόλις κρυώσουν, τα χτυπάμε στο γουδί να γίνουν μικρότερα κομμάτια...

Διαβάστε περισσότερα...

Κορμός λευκής σοκολάτας

Αυτός ο κορμός ήταν μια ιδέα από το olivemagazine και την έφτιαξα με τον δικό μου τρόπο. Προσάρμοσα τα υλικά που μπορούμε να αγοράσουμε ή να φτιάξουμε πολύ εύκολα μόνες μας. Διαδικασία Αφού ψιλοκόψουμε τα βερίκοκα και τα φιστίκια Αιγίνης, τα αφήνουμε σε δυο μπολ. Ναι, τώρα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη συσκευασία δημητριακών Clusters και απομονώνουμε τέσσερις κουταλιές από τα έξτρα που περιέχει τις άσπρες μπαλίτσες και τις φετούλες αμύγδαλα. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια. Τα 400 γρ. τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ενώ από κάτω έχουμε ένα άλλο κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει, έτσι...

Διαβάστε περισσότερα...

Μπισκότα shortbreads

Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή για τα αγαπημένα μπισκότα της Σκωτίας. Δε θα τα βάλουμε όλα στον κορμό αλλά αυτά που μένουν θα τα καταναλώσουμε σκέτα. Είναι τέλεια από μόνα τους και δεν χρειάζεται να τα φτιάξουμε μόνον για τον κορμό. Αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση μόλις βγουν από το φούρνο θα τα πασπαλίσουμε με μια χουφτίτσα ζάχαρη. Στον κορμό μας χρειάζονταιγιατί αυτά τα μπισκότα είναι πολύ τριφτά και ήδη η άσπρη σοκολάτα γίνεται σκληρή στο ψυγείο από μόνη της. Διαδικασία Κοσκινίζουμε τρεις φορές το αλεύρι με το κορν φλάουρ. Όλα μαζί τα υλικά με το βούτυρο σε κομματάκια και...

Διαβάστε περισσότερα...

Γλυκά πλεξουδάκια με κάρδαμο και κανέλα

Διαδικασία Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε κομματάκια και ζεσταίνουμε μέχρι απλά να λιώσει το βούτυρο. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τη μαγιά τριμμένη και το μίγμα αυτό πολύ χλιαρό για να μη χαλάσει η μαγιά. Αλλά όχι και κρύο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κάρδαμο, κοπανισμένο και αφού έχουμε αφαιρέσει τα τσόφλια των καρπών του. Ρίχνουμε το αλεύρι και πασπαλίζουμε από λίγο ψηλά το αλάτι. Ανακατώνουμε με ένα κουτάλι από έξω προς τα μέσα και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι. Στην αρχή κολλάει αλλά με το ζύμωμα πάνω σε μια επιφάνεια που έχουμε ρίξει μια χουφτίτσα νισεστέ,...

Διαβάστε περισσότερα...