Επιστροφή στην ιστορία

Χοιρινό στη λαδόκολλα

χοιρινό με πατζάρια lenafusion.gr

Θα χρειαστούμε

  • 1 κιλό – 1000-1200 γρ. χοιρινό, το «στρογγυλό»
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ½  κουταλάκια του γλυκού αλάτι και πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες από τη φλούδα τους
  • 3-4 κουταλιές της σούπας φρέσκο φασκόμηλο (sage)
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκοι μουστάρδας
  • ½ κουταλιά της σούπας κόκκοι κόκκινου πιπεριού
  • Ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι και ο χυμός από ½ λεμόνι (ζουμερό)

Για 5-6 άτομα

  1. Πρώτα μαρινάρουμε το κρέας. Το αλείφουμε με το ελαιόλαδο και μπήγουμε με ένα μαχαιράκι κομμένες τις σκελίδες σκόρδο σε διάφορα μέρη. Μέσα σε αυτήν τη μικρή τσέπη που δημιουργούμε για το σκόρδο βάζουμε αλατοπίπερο και αλείφουμε όλο το χοιρινό με το υπόλοιπο αλατοπίπερο. Βάζουμε επάνω του τα φύλλα του φασκόμηλου παντού, τους κόκκους μουστάρδας, το κόκκινο πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και το λεμόνι και αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα τουλάχιστον. Αν το κομμάτι είναι πολύ χοντρό, το κόβουμε με το μαχαίρι σε διάφορα σημεία, κάνοντας χαρακιές για να ψηθεί καλύτερα.
  2. Τυλίγουμε το κρέας σε χονδρή λαδόκολλα μαζί με τους χυμούς από το μαρινάρισμα που υπάρχουν στο μπωλ. Αν αγοράσουμε τη λαδόκολλα από το σουπερμάρκετ, τη βάζουμε διπλή. Αν θέλουμε, δένουμε με κλωστή ψησίματος αλλά δεν είναι απαραίτητο.
  3. Ψήνουμε σε ρηχό ταψάκι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200⁰C, για μισή ώρα και για 2 ώρες ακόμη στους 180⁰C. Βάζουμε και μισό φλυτζανάκι νερό, έξω από τη λαδόκολλα στο ταψί. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, ελέγχουμε την εμφάνισή του κρέατος και το αν ψήθηκε. Αν βυθίσουμε ένα πιρούνι και βγει λευκός ζωμός, λίγος βέβαια, είναι καλοψημένο. Αν θέλουμε πιο ροδοψημένη την επιφάνεια, το ξαναβάζουμε στο γκριλ για 15 λεπτά. Μόνον τόσο, και φυσικά θα ελέγξουμε να μη στεγνώσει! Η κρούστα εξαρτάται από το πάχος που έχει το κρέας γύρω-γύρω και επίσης γίνεται πιο ξεροψημένο αν ψηθεί ανοιχτό. Στη λαδόκολλα, θα είναι μαλακό, ζουμερό όπως το χοιρινό σούβλας και πεντανόστιμο!

Ιδέες: Το κρέας αυτό τρώγεται και κρύο, κομμένο σε λεπτές φέτες και σερβιρισμένο σε σάντουιτς με πίκλες, μαγιονέζα (ανακατωμένη με λίγη μουστάρδα και ξυνή κρέμα – sour cream) και πράσινη σαλάτα ψιλοκομμένη. Αν μείνει!

(Visited 191 time, 1 visit today)
Ντοματούλες γεμιστές
Σου με σπελτ