Επιστροφή στην ιστορία

Ψητό ψάρι με λαχανικά και baby πατατούλες

Θα χρειαστούμε

Υλικά
Για 2 άτομα
  • Λευκό ψάρι γύρω στα 600 γρ., της φωτογραφίας είναι χιόνα (ή ό,τι άλλο, όπως τσιπούρα, φαγκρί κλπ.)
  • 10 μικρές baby πατατούλες
  • ½ μεγάλο φινόκιο ή 1 μέτριο
  • 4 καρότα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ περίπου ελαιόλαδο
  • Αλάτι, προτιμότερο με μυρωδικά (θυμάρι, κόκκινο πιπέρι, δενδρολίβανο)
  • Φρέσκο θυμάρι ή μαντζουράνα (επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξερό)
  • Λίγο τριμμένο πιπέρι
  • 8 ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα και γεμιστά με ρύζι

Διαδικασία

  1. Πλένετε το ψάρι, το χαράζετε και από τις δυο μεριές αν είναι πάνω από 400γρ. και το αλατίζετε. Πλένετε και κόβετε το φινόκιο σε ροδέλες, κάπως χοντρές 1 εκ., τα καρότα σε λωρίδες και στη μέση αν είναι μέτρια.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε για 5 λεπτά τις πατατούλες με το δέρμα τους αν θέλετε και λίγο αλάτι.
  3. Βάζετε 2 κουταλιές λάδι στο ταψάκι, αραδιάζετε το ψάρι, τα λαχανικά, τις πατατούλες. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο αλατίζετε τα λαχανικά και πασπαλίζετε το ξύσμα λεμονιού στο ψάρι και τη μαντζουράνα ή το θυμάρι πάνω στις πατάτες και τα λαχανικά.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο γκριλ, 15 λεπτά από τη μια μεριά.
  5. Βγάζετε τα λαχανικά εκτός από τις πατάτες και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά αφού γυρίσετε τις πατάτες και το ψάρι από την άλλη μεριά. Όταν γυρίσετε τις πατάτες, χτυπήστε τες μια φορά με ένα γουδοχέρι. Γίνονται πιο κρατσανιστές. Αν θέλετε να ροδίσει κι άλλο το φαγητό, αφήνετε άλλα 5-10 λεπτά στο γκριλ, εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού και τον φούρνο.
  6. Σερβίρετε μαζί με τα φρέσκα ντολμαδάκια με ρύζι και φέτες από λεμόνι. Τέλειο!
(Visited 102 time, 1 visit today)
Γλυκά πλεξουδάκια με κάρδαμο και κανέλα
Άλειμμα Καραμέλας