Επιστροφή στην ιστορία

Σοκολατίνια με φουντούκια και κράνμπερις

Θα χρειαστούμε

Υλικά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 3 σοκολάτες κουβερτούρα 50% τουλάχιστον, των 125 γρ. η καθεμιά
  • 1 κουτ. του γλυκού βανίλια υγρή
  • 1/4  κουτ. του γλυκού σόδα φαγητού
  • 1/8 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. φουντούκια ψημένα
  • 50 γρ. κράνμπερις

Τα φουντούκια τα αγοράζουμε ψημένα και βγάζουμε λίγες από τις φλούδες, όχι όλες. Είναι τέλεια, αν τα πάρουμε ωμά και τα ψήσουμε 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰C χωρίς να μαυρίσουν, μέχρι να τρίβονται οι φλούδες τους.

  1. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Αναμιγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το αλάτι και τη σόδα.
  2. Τα τοποθετούμε σε κατσαρολάκι που το σταθεροποιούμε πάνω σε ένα λίγο μικρότερο κατσαρολάκι με λίγο νερό μέσα (μπαιν μαρί).
  3. Ανάβουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν. Το νερό από κάτω τους σιγοβράζει, χωρίς να ακουμπάει στο μίγμα.
  4. Θα ανακατώσουμε ελαφρά με μια κουτάλα μόλις λιώσουν. Όταν είναι το μίγμα λείο και γυαλιστερό, δηλαδή μετά από 2-3 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε συνέχεια, αποσύρουμε και αναμιγνύουμε τη βανίλια, τα φουντούκια ολόκληρα και τα κράνμπερις.
  5. Ρίχνουμε το μίγμα σε λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει σε ταψάκι 22 ×19εκ. Ισιώνουμε με ένα μαχαίρι. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 4 ώρες ή καλύτερα ένα βράδυ.
  6. Βγάζουμε, κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι κουζίνας τετράγωνα κομμάτια 4×4×2 εκ. και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
  7. Μέχρι το σερβίρισμα, αφήστε τα στο ψυγείο.

br03

 

(Visited 220 time, 1 visit today)
Ρολό με μαρμελάδα και καρύδια
Φασόλια σούπα με πρασινάδες