Επιστροφή στην ιστορία

Ρεβίθια με σπανάκι

chick peas spinach lenafusion.gr

Θα χρειαστούμε

  • 375 γρ. βρασμένα ρεβίθια με τον τρόπο που δείξαμε στο χούμους
  • 1/2 κιλό φρέσκο baby σπανάκι- είναι αλήθεια τα μικρά φύλλα σπανάκι είναι η δική μου προτίμηση!
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένος ξηρός κόλιανδρος- είναι κουκουτσάκια που τα κοπανάμε στο γουδί για να τριφτούν (αν δεν αρέσει η γεύση του κόλιανδρου χρησιμοποιήστε  ξηρό θυμάρι ή ξηρό βασιλικό με δυόσμο)

Αν θα μπείτε στη διαδικασία να βράσετε ρεβίθια και θα χρησιμοποιήσετε μόνον λίγα για το χούμους, σκέφτηκα γιατί να μην κάνουμε μια άλλη Αιγυπτιακή συνταγή που θα αρέσει πολύ και είναι και για χορτοφάγους ή για όσους κάνουν νηστεία! Μια συνταγή της Claudia Roden που ονομάζεται hummus wa sabanekh.

Για 6 άτομα

  1. Βράζουμε τα ρεβίθια και 1 τέταρτο πριν γίνουν ρίχνουμε αλάτι. Να μείνουν μόλις σκεπασμένα με το νερό, πετάμε το υπόλοιπο.
  2. Κόβουμε τα κοτσάνια και πλένουμε τα φύλλα από το σπανάκι, τουλάχιστον πέντε φορές με καθαρό νερό. Τα κόβουμε κάπως χοντρά. Ζεματάμε το σπανάκι λίγα λεπτά σε βραστό νερό.
  3. Ρίχνουμε το σπανάκι στα ρεβίθια και ανακατεύουμε να μαλακώσουν και αυτά με το βρασμό. Προσθέτουμε πιπέρι.
  4. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε μαζί το σκόρδο και τον τριμμένο ξερό κόλιανδρο, μέχρι να αναδυθούν τα αρώματά τους. Αντί για κόλιανδρο μπορούμε να ρίξουμε ξηρό θυμάρι ή ξηρό βασιλικό και δυόσμο, αλλά προσοχή να μην τηγανιστούν, να προστεθούν προς το τέλος της διαδικασίας.
  5. Με αυτό το αρωματισμένο λάδι περιχύνουμε το έτοιμο σπανάκι με τα ρεβίθια και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε χλιαρό το πιάτο αυτό.

Ιδέες: Μια παραλλαγή είναι να σωτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 2 κουταλιές της σούπας λάδι, προσθέτουμε τα σπανάκι και τα γυρίζουμε λίγο να μαλακώσουν, ρίχνουμε τα βρασμένα και στραγγισμένα ρεβίθια και 4 καθαρισμένες από τη φλούδα τους και κομμένες  μέτριες ντομάτες. Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες. Σερβίρεται χλιαρό το πιάτο αυτό.

(Visited 177 time, 1 visit today)
Πάστα Φλώρα χαρταετός
Χούμους σαλάτα