Επιστροφή στην ιστορία

Πικάντικο ρύζι καρύδας

pikantiko rizi lenafusion.gr

Θα χρειαστούμε

  • 50 γρ. αποξηραμένη καρύδα
  • 1 κούπα γάλα 1,5% λιπαρά(225 ml)
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κοφτή κουταλιά κάρυ σκόνη (μέτρια πικάντικη γεύση)
  • 1 κούπα (150 γρ.) ρύζι μπασμάτι, καλής ποιότητας
  • Καβουρντισμένα αμύγδαλα φιλέ

Η συνταγή είναι για 4 άτομα.

Διαδικασία

  1. Βάζετε την καρύδα, το γάλα και ίδιας ποσότητας νερό (1 κούπα ή 225 ml) σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνετε μέχρι μόλις να αρχίζει να βράζει. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε να φουσκώσει μέσα η καρύδα για 1 τέταρτο της ώρας.
  2. Σουρώνετε το γάλα σε ένα άλλο σκεύος και με την τρυπητή κουτάλα πατάτε την καρύδα για να βγει όλος ο χυμός.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνετε τη μαργαρίνη και σωτάρετε ελαφρά για 1-2 λεπτά, το κρεμμύδι με το κάρυ. Ρίχνετε και το ρύζι για 1 -2 λεπτά ακόμη.
  4. Ρίχνετε το γάλα χλιαρό και σιγοβράζετε. Να βγάλετε την κατσαρόλα από τη φωτιά πριν στεγνώσει τελείως το ρύζι. Σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε το να μείνει για 5-10 λεπτά.
  5. Πριν σερβίρετε. ρίξτε λίγα αμύγδαλα φιλέ σε ένα κατσαρολάκι με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι. Να ροδίσουν ελαφρά. Πασπαλίστε τα επάνω στο ρύζι.

Ιδέες: Αν κάνετε δίαιτα, έχετε ήδη 2 διαφορετικά γεύματα με τα υλικά που σας προτείνω. Ένα ολοκληρωμένο πιάτο αποτελούν τα σουβλάκια μόνα τους γιατί συνδυάζουν το κρέας με τα ψητά λαχανικά. Παραλείψτε το αλάτι, αυξήστε λίγο την ποσότητα των φρέσκων μυρωδικών και ψήστε τα με λίγο λάδι! Αν έχετε τη μαντεμένια σχάρα θα τα λαδώσετε μόνον και θα τα ψήσετε στο γκριλ. Το ρύζι, που δεν έχει καθόλου αλάτι, θα το χρησιμοποιήσετε για ένα δεύτερο γεύμα αν το συνοδεύσετε με φρέσκια ανάμικτη σαλάτα, πρασινάδα μουστάρδας και ρόκας, πασπαλισμένη με λίγο ξύδι. 

(Visited 131 time, 1 visit today)
Κρεατόπιτα
Κοτόπουλο με λαχανικά σουβλάκι