Επιστροφή στην ιστορία

Πάστα Φλώρα Νηστίσιμη

pastaflorafasting 01 lenafusion.gr

Θα χρειαστούμε

  • Ηλιέλαιο για άλειμμα στο ταψί και αντικολλητικό χαρτί
  • Αλουμινόχαρτο
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. μαλακιά καστανή ζάχαρη – στην Ελλάδα θα τη βρείτε σε ορισμένα πολύ γνωστά σουπερμάρκετ ως soft brown sugar
  • 1 κουταλάκι του γλυκού όχι γεμάτο αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού mixed spice (περιέχουν σε σκόνη το εξής μίγμα μπαχαρικών: κανέλα, γαρίφαλο, σπόρους κόλιανδρου, caraway, μοσχοκάρυδο, κάντε το δικό σας μίγμα που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πολλά γλυκά αντί μόνον κανέλα και γαρίφαλο. Ιδανικό σε μηλόπιτες και σε κέικ καρότου!)
  • 200 γρ. μαργαρίνη κρύα από το ψυγείο, κομμένη σε κυβάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ και 6-7 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
Για την επιφάνεια θα χρειαστείτε:
  • 100 γρ. Αμύγδαλα φιλέ
  • Μαρμελάδες της αρεσκείας σας- να μην έχουν πολλή ποσότητα ζάχαρης, ούτε να είναι πολύ γλυκιές με υποκατάστατα ζάχαρης

… με μαρμελάδα και αμύγδαλα Γι’ αυτή τη lenafusion Πάστα Φλώρα είμαι πολύ χαρούμενη! Είναι μια δική μου έμπνευση και ένας συνδυασμός της συνταγής για Χριστουγεννιάτικα Ολλανδικά  μπισκότα των Hairy Bikers  με τις «Γενικές Οδηγίες για Φαγητά και Γλυκά» που μου έχει γράψει η μαμά μου.

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180⁰C. Αλείφουμε μια ταρτιέρα 26 εκ. με ηλιέλαιο και καλύπτουμε τη βάση με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και κοσκινίζουμε μαζί. Μετά ρίχνουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κυβάκια μαργαρίνης και με τα δάχτυλα αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.
  3. Ρίχνουμε στο μίγμα τις κουταλιές κονιάκ και πορτοκάλι και με μια κουτάλα αναμιγνύουμε, μετά ζυμώνουμε ελαφρά γιατί το μίγμα είναι αρκετά υγρό και σχηματίζουμε μια μπάλα. Μοιράστε σε 6 μικρότερες μπάλες και τοποθετείστε τις στην ταρτιέρα.
  4. Πατήστε με το χέρι να πάει παντού το μίγμα και στα τοιχώματα. Με ένα βρεγμένο σε κρύο νερό κουτάλι ισιώστε και φροντίστε να είναι ομοιόμορφο το μίγμα παντού.
  5. Φτιάξτε 5 ραβδάκια από αλουμινόχαρτο, σφίγγοντάς το με τα χέρια σας και σχηματίστε τις λωρίδες χωρίσματα. Ανάμεσα θα βάλετε τις διαφορετικές μαρμελάδες. Δε θέλουμε η Πάστα Φλώρα μας να διαφέρει σε εμφάνιση από την Πάστα Φλώρα Χαρταετός!
  6. Βάλτε τις μαρμελάδες σε στρώσεις. Αλλά φροντίστε οι μαρμελάδες να μην είναι πολύ γλυκές, προτιμήστε πολτό φρούτων, ή άγλυκες όσο το δυνατόν παρασκευές. Εγώ προτιμώ πολτό μήλου για γλυκά, μαρμελάδα μανταρίνι, όχι πολύ γλυκιά και με έντονη γεύση του φρούτου και μπλούμπερις γιατί δεν μπορώ να αντισταθώ στη γεύση!
  7. Τώρα σηκώστε κάθε ραβδάκι αλουμινόχαρτο και στη θέση του σκορπίστε αμύγδαλα φιλέ σε σειρά. Πιέστε ελαφρά. Ενώστε τις γραμμές σε τακτά διαστήματα σκορπώντας αμύγδαλα φιλέ.
  8. Ψήστε στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να δείτε ότι ψήθηκε και είναι σταθερό το μίγμα. Αφήστε να κρυώσει πριν σερβίρετε. Είναι τέλεια και όχι μόνον για περίοδο νηστείας!
(Visited 201 time, 1 visit today)
Φακές
Μανιτάρια με δενδρολίβανο και θυμάρι