Επιστροφή στην ιστορία

Μπισκότα shortbreads

Θα χρειαστούμε

Υλικά
  • 175 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 90 γρ. golden caster sugar ή χρυσή ζάχαρη περασμένη στο μπλέντερ για να γίνει ψιλή και 50 γρ. επιπλέον ζάχαρη αν θα καταναλωθούν τα μπισκότα σκέτα χωρίς να μπουν στον κορμό
  • 1 κουτ. του γλυκού βανίλια

Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή για τα αγαπημένα μπισκότα της Σκωτίας. Δε θα τα βάλουμε όλα στον κορμό αλλά αυτά που μένουν θα τα καταναλώσουμε σκέτα. Είναι τέλεια από μόνα τους και δεν χρειάζεται να τα φτιάξουμε μόνον για τον κορμό. Αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση μόλις βγουν από το φούρνο θα τα πασπαλίσουμε με μια χουφτίτσα ζάχαρη.

Στον κορμό μας χρειάζονταιγιατί αυτά τα μπισκότα είναι πολύ τριφτά και ήδη η άσπρη σοκολάτα γίνεται σκληρή στο ψυγείο από μόνη της.

Διαδικασία

Κοσκινίζουμε τρεις φορές το αλεύρι με το κορν φλάουρ.

Όλα μαζί τα υλικά με το βούτυρο σε κομματάκια και μαλακό, τα χτυπάμε στο μίξερ απλά να ενωθούν, όχι περισσότερο.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό μακρόστενο ταψάκι 28×21 εκ. και στρώνουμε μια λαδόκολλα στον πάτο του.

Απλώνουμε το μίγμα και ισιώνουμε με μια σπάτουλα την επιφάνεια. Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε τις χαρακτηριστικές τρύπες στην επιφάνεια που έχουν αυτά τα μπισκότα, σε τακτά διαστήματα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150˚C, μέχρι να ροδίσουν στο 2ο ράφι μετρώντας από κάτω στον φούρνο μας. Το δικό μου ταψάκι είναι πήλινο και χρειάζομαι 1 ώρα ακριβώς. Θα ροδίσουν ελαφρά στις άκρες. Όταν βγουν από τον φούρνο θα είναι μαλακά και τότε χαράζουμε με το μαχαίρι με προσοχή γιατί τρίβονται τα μπισκότα στο μέγεθος που θέλουμε αλλά μακρόστενα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Αφήνουμε όπως είναι 15 λεπτά να κρυώσουν. Σερβίρουμε.

(Visited 154 time, 1 visit today)
Κορμός λευκής σοκολάτας
Γλυκά πλεξουδάκια με κάρδαμο και κανέλα