Επιστροφή στην ιστορία

Κυδώνια ψητά στο φούρνο

Θα χρειαστούμε

  • 3 μεγάλα κυδώνια
  • ½ λεμόνι χυμός
  • 1 κόκα κόλα σε κουτί
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καραμέλας με κύβους ζάχαρη (προαιρετικά αλλιώς προσθέστε λίγη ακόμη ζάχαρη, όλη η ποσότητα μαζί στα 200 γρ.)
  • Μερικά γαρίφαλα καρφάκια

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για δύο ώρες.

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε 6 κομμάτια. Τα ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε το κεντρικό σκληρό μέρος και τα κουκούτσια και τα τοποθετούμε στο ταψάκι που χωρά ακριβώς την ποσότητα των κυδωνιών και στύβουμε σταδιακά, το μισό λεμόνι ώστε να μην μαυρίσουν.
  2. Σκορπούμε τη ζάχαρη. Εγώ πάντα προσθέτω λίγους κύβους ζάχαρη με σιρόπι καραμέλας. Αυτήν τη ζάχαρη την έχω σε βαζάκι για γλυκά που θέλω. Είναι τέλειο το σιρόπι της σε κέικ! Οι κύβοι ζάχαρης σε καραμέλα είναι μια γερμανική ιδέα στο ρόφημα τσάι αντί για κλασική ζάχαρη. Τους έφερε η κόρη μου κάποια φορά από τη Γερμανία και έχω πραγματικά δεθεί με αυτήν τη γλυκιά ιδέα. Αν δεν αγοράσετε έτοιμο ένα βαζάκι με κύβους σε καραμέλα από το εμπόριο, θα σας προκαλούσα να φτιάξετε μόνοι σας με προσθήκη υγρής βανίλιας. Στα κυδώνια μου έβαλα μερικούς κύβους μαζί με δυο κουταλιές από το σιρόπι καραμέλας. Αλλιώς προσθέτουμε μισό περίπου φλυτζάνι ζάχαρη ακόμη. Καρφώνουμε μερικά γαρίφαλα στις φέτες κυδωνιού.
  3. Ρίχνουμε την κόκα κόλα. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να κόβονται εύκολα με το πιρούνι. Γυρνάμε τα κυδώνια περίπου στη μέση του ψησίματος μια φορά.
  4. Βγάζουμε από το φούρνο, κρυώνουμε και όταν σερβίρουμε βάζουμε δυο κομμάτια κυδωνιού και λίγο από το σιρόπι που υπάρχει στο ταψί.

q5

(Visited 838 time, 1 visit today)
Μήλα ψητά στο φούρνο
Μανιταρόπιτες