Επιστροφή στην ιστορία

Κρέμα παρφέ με φρούτα

cream parfe lenafusion.gr

Θα χρειαστούμε

  • 1 κούπα ινδοκάρυδο
  • 2 κεσέδες  γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά, 2%
  • 2 κουταλιές της σούπας πευκόμελο
  • 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ
  • 3-4 βερίκοκα
  • 2 κερασάκια φρουί γλασέ για διακόσμηση

Σήμερα μαγειρεύω για τους εφήβους τελικά! Και το γλυκό αυτό, όπως οι φακές αρέσει σε  teenagers, thirty something και λίγο μεγαλύτερους. Γιατί δεν έχει ζάχαρη, είναι χωρίς λιπαρά, γίνεται πανεύκολα και είναι άκρως εντυπωσιακό.

Θα το ταίριαζα μετά από ένα φαγητό με κρέας ενώ μετά από τη σαλάτα φακές προτιμώ το ρολό! Όμως όταν έφτιαξα τη σαλάτα μου ήταν μια τόσο ζεστή μέρα που το παγωμένο γιαούρτι με τα φρούτα και το ινδοκάρυδο ήταν ταιριαστό και πιο ελαφρύ για επιδόρπιο! Γι΄ αυτό σας δίνω και τις δύο συνταγές για να επιλέξετε.

Για 2 άτομα

Διαδικασία

  1. Απλώνετε το ινδοκάρυδο σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C, για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσοχή γιατί αν σας καεί, δεν είναι ωραίο με το γιαούρτι. Αφήστε το να κρυώσει.
  2. Χτυπάτε σε ένα μπωλ το γιαούρτι με το μέλι. Όση ώρα χρειάζεται για να ετοιμάσετε το γλυκό, βάλτε το γιαούρτι με το μέλι στο ψυγείο.
  3. Καθαρίστε το γκρέιπφρουτ, αφαιρέστε την εξωτερική μεμβράνη για να μείνει μόνον η κόκκινη σάρκα του. Ψιλοκόψτε και μαζί κόψτε και τα βερίκοκα. Προτιμώ τα πολύ μικρά κόκκινα βερίκοκα, ποικιλίας μπεμπέκο,  γιατί είναι πιο γλυκά και μαλακά, τέλεια για το φρουτογλυκό αυτό.
  4. Σε ψηλά ποτήρια ή ιδανικά σε λεπτά, μακρόστενα ποτήρια χωρίς σχέδια βάλτε 2 κουταλιές της σούπας από το γιαούρτι με το μέλι, σκεπάστε το με ινδοκάρυδο και βάλτε μια στρώση γκρέιπφρουτ και βερίκοκα σε μικρά κομμάτια. Συνεχίστε με μια ακόμη στρώση από το κάθε είδος.
  5. Στο τέλος θα βάλετε το υπόλοιπο μίγμα γιαουρτιού. Πασπαλίστε με ινδοκάρυδο και βάλτε στο κέντρο ένα κερασάκι φρουί γλασέ. Αφήστε το μερικές ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο πριν να καταναλωθεί.

Ιδέες: Αν το ετοιμάσετε μια μέρα πριν θα σας φανεί τόσο τέλειο, σα δροσερή φρουτένια παρφέ κρέμα που δε θα πιστεύετε πως δεν έχει καθόλου σαντιγί! Η συνταγή είναι από το περιοδικό Delight.

(Visited 166 time, 1 visit today)
Σοκολατένιο Ρολό με κρέμα πορτοκάλι
Σαλάτα φακές με δυόσμο και μαϊντανό