Επιστροφή στην ιστορία

Κεκάκια καρότου

CARROT CAKE 3 lenafusion.gr

Θα χρειαστούμε

  • 2 μέτριες μπανάνες λιωμένες
  • 275 γρ. σπελτ ολικής αλέσεως (άλλες ονομασίες είναι: όλυρα ή dinkel ή farro)
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα του φαγητού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο αλάτι
  • 3 αυγά χτυπημένα με το πιρούνι
  • 150 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη – soft brown sugar σε σουπερμάρκετ
  • 175 γρ. καρότο τριμμένο στον τρίφτη πολύ λεπτά
  • 50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 175 ml σταφυλέλαιο – grapeseed oil, ή ηλιέλαιο
Για την κρέμα
  • 175 γρ. τυρί σε κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • 40 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λεμόνι χυμός 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Η συνταγή αυτή βασίζεται στο κέικ καρότου της Pamela Westland, από το βιβλίο της The wholefood Cookbook Προετοιμασία: περίπου ½ ώρα //Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά //Θερμοκρασία ψησίματος: 180 ⁰C

Διαδικασία

  1. Λιώστε με το πιρούνι τις ώριμες μπανάνες σε γυάλινο μπωλ ανάμιξης και αναμίξτε τη ζάχαρη μέχρι να φαίνεται σα χυλός.
  2. Σταδιακά ρίξτε τα χτυπημένα στο μίξερ ή με το πιρούνι αυγά.
  3. Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν και χτυπήστε  τα στο μίγμα.
  4. Αναμίξτε τα καρύδια. Χτυπήστε το σταφυλέλαιο και στο τέλος προσθέστε το τριμμένο καρότο.
  5. Ρίξτε το μίγμα σας στις προετοιμασμένες μικρές φόρμες, που τις έχετε λαδώσει και ρίξει λίγο αλεύρι παντού.
  6. Ψήστε για 40 λεπτά της ώρας ή μέχρι να βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και να τη βγάλετε καθαρή, χωρίς μίγμα που κολλάει επάνω της. Βγάλτε και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά. Βγάλτε τα τώρα από τις φόρμες να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.
  7. Χτυπήστε με το πιρούνι τη ζάχαρη και το τυρί και προσθέστε το λεμόνι και το ξύσμα. Απλώστε επάνω στα κεκάκια σας. Σερβίρετε με μικρές φέτες λεμονιού ή λουλουδάκια καραμέλες. Αν θέλετε σκέτα με την κρέμα τους!

Ιδέες: Το κέικ αυτό δε χρειάζεται μίξερ, αν δεν έχετε μπορείτε να το χτυπήσετε με το πιρούνι και θα γίνει το ίδιο τέλειο. Θα το ψήσετε ολόκληρο σαν κέικ σε στρόγγυλη φόρμα 23 εκατοστών. Αν δεν αποφασίζετε να αλλάξετε το αλεύρι σας με σπελτ θα χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής αλέσεως.

(Visited 158 time, 1 visit today)
Σπιτική Λεμονάδα
Χαλβαδάκια σιμιγδαλένια