Επιστροφή στην ιστορία

Ένα υπέροχο κακάο

Θα χρειαστούμε

Η δοσολογία για ένα φλυτζάνι κακάο είναι:
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 5 κουταλάκια κοφτά του γλυκού κακάο Green & Black’s organic για τους κατοίκους εξωτερικού ή το δικό μας γνωστής ελληνικής μάρκας και καλής ποιότητας
  • 7 κουταλάκια κοφτά του γλυκού ζάχαρη
  • Λίγη βανίλια υγρή( η butter-vanilla είναι τέλεια)- 2-3 σταγόνες

Μην ξεχάσετε μαζί με τα μπισκότα να φτιάξετε στο σπίτι ένα ζεστό φλυτζάνι με αρωματικό κακάο.  Αντί για σοκολάτα, τσάι, καφέ, και ό,τι άλλα ροφήματα συνηθίζουμε να πίνουμε, ας δοκιμάσουμε να ξαναθυμηθούμε τη μικρή ιεροτελεστία παρασκευής του ζεστού κακάου, που σε κάποιους από εμάς θα φέρει άπειρες μνήμες από τα παιδικά χρόνια!

Το κακάο είναι απόλυτα χρήσιμο στον οργανισμό, με αντιοξειδωτική δράση, γιατί παρεμποδίζει την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύει από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Είναι εξάλλου απαραίτητο σε περίοδο νηστείας αλλά και τόσο ελκυστικά γευστικό, με αυτήν τη συνταγή που σας προτείνω, θα το ξαναβάλετε στην κουζίνα σας.

Διαδικασία

  1. Βάλτε το νερό σε ένα μεγάλο μπρίκι ή κατσαρολάκι αν θα κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα.
  2. Ανακατέψτε το κακάο με τη ζάχαρη και ρίξτε τα στο νερό να διαλυθούν πριν αρχίσει να βράζει.
  3. Προσθέστε και τη βανίλια.
  4. Αφήστε να φουσκώσει, να πάρει μερικές βράσεις και αδειάστε το σε φλυτζάνι του τσαγιού. Το φλυτζάνι της φωτογραφίας παίρνει σχεδόν τη μισή ποσότητα. Το κακάο πίνεται ζεστό συνοδευμένο τέλεια με ένα μαρεγκάκι ή δυο baci di dama!

Αν θέλετε να προχωρήσετε περισσότερο στον κόσμο των γεύσεων θα πρότεινα να δοκιμάσετε τη ζάχαρη από καρύδα στο ζεστό κακάο (αντί για βανίλια). Έχει μια γεύση σαν καραμέλα, απίθανα ιχνοστοιχεία και θα τη βρείτε πανεύκολα σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

(Visited 308 time, 1 visit today)
Κοτόπουλο με λαχανικά σουβλάκι
Baci di dama