Επιστροφή στην ιστορία

Ψαροκεφτέδες

fish cake lenafusion.gr

Θα χρειαστούμε

  • 1 μεγάλο φιλέτο φρέσκου σολωμού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι (ας μην είναι βιολογικό, θα προστεθεί μόνον στο νερό )
  • 1 μαρούλι μέτριο                                                    
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια                                       
  •  ½ φλυτζανάκι του καφέ χυμός λεμονιού                                                                                 
  • 1 φλυτζ.  του καφέ ελαιόλαδο                                                                             
  • 1 κουταλιά της σούπας  μουστάρδα
  •  1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος             
  •  Αλάτι, πιπέρι λευκό    

Υπάρχουν ίσως χιλιάδες συνταγές γι΄αυτό το έδεσμα. Ιδίως οι Άγγλοι τους τρώνε πάρα πολύ, αν κρίνω από τις τόσες συνταγές που έχουν και τα τόσα έτοιμα πακετάκια που μπορείς να βρεις στα σουπερμάρκετ. Τους κάνουν με πολλά είδη ψαριών και με πολλά διαφορετικά υλικά. Εμένα όπως και στον Στηβ μας αρέσουν μόνον αυτοί με μπακαλιάρο και λευκό ταραμά γιατί προτιμούμε τα υπέροχα ψαράκια να τα τρώμε ψητά ή τηγανητά και όχι κρυμμένα μέσα σε ένα μίγμα. Δε θυμάμαι από πού ξεσήκωσα αυτήν τη συνταγή. Σίγουρα δεν είναι παλιά. Αλλά αυτοί οι ψαροκεφτέδες είναι απλά πολύ ωραίοι!

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τον μπακαλιάρο, τον αχνίζουμε σε λίγο νεράκι στο τηγάνι για 3-4 λεπτά, ώστε να μην είναι τελείως ωμός και τον ξεκοκκαλίζουμε.
  2. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά με τον μπακαλιάρο αφού κρυώσει. Προσέχουμε το αλάτι γιατί ο ταραμάς είναι αλμυρός από μόνος του.
  3. Παίρνουμε από το μίγμα μια κουταλιά της σούπας και πλάθουμε γρήγορα και απαλά ένα κεφτεδάκι, στρόγγυλο, πλακουτσωτό.
  4. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο (4 κουταλιές της σούπας, όχι πολύ στο τηγάνι), για 1 λεπτό περίπου από κάθε πλευρά.
  5. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί.
  6. Τρώγονται και την επόμενη σε θερμοκρασία δωματίου. Σούπερ!
Τζατζίκι
Φράουλες με ζουμί