Επιστροφή στην ιστορία

Χάμπουργκερ με σπιτικά ψωμάκια

Θα χρειαστούμε

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς άπαχος από κομμάτι
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας πράσινους κόκκους πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας ξερό θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαλλική μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire sauce

Αυτή είναι σίγουρα μια έκπληξη, γιατί στο μενού του πικνίκ δεν αναφέρονται τα χάμπουργκερ λόγω της ημέρας! Η συνταγή είναι παλιά από ένα βιβλίο μαγειρικής του σουπερμάρκετ Sainsbury’s και μου φαίνεται ιδανική για πικάντικα χάμπουργκερ που ταιριάζουν τέλεια με τα σπιτικά ψωμάκια και θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους! Με συνοδεία λαχανικά  και πατατούλες γίνεται ένα κύριο πιάτο.

Διαδικασία

Τοποθετείτε τον κιμά σε μια λεκάνη και ρίχνετε το αλάτι. Αναμιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθετε 7 χάμπουργκερ. Τα τηγανίζετε από τη μια πλευρά. Τα γυρίζετε, βάζετε πάνω δύο λεπτές φέτες τυρί κίτρινο και σκεπάζετε το τηγάνι μέχρι να λιώσει το τυρί. Ή τα ψήνετε στο γκριλ, και λίγο πριν γίνουν βάζετε και το τυρί (ένταμ ή τσένταρ) να λιώσει ελαφρά. Κόβετε τα ψωμάκια και βάζετε μέσα τα χάμπουργκερ. Μαζί βάζετε μια λεπτή φέτα ντομάτα και λεπτές φέτες κρεμμυδιού. Αν θέλετε και ψιλοκομμένο μαρούλι. Bon appétit!

Μανιτάρια με δενδρολίβανο και θυμάρι
Τυροπιτάκια κουρού