Επιστροφή στην ιστορία

Τούρτα Μπλακ Φόρεστ

Θα χρειαστούμε

  • 20 γρ. κακάο σκόνη
  • 2 ½ mlβραστό νερό
  • 250 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ψιλοκομμένη ζάχαρη στο μπλέντερ – castersugar
  • 250 γρ. απλό αλεύρι
  • 2 κοφτές κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 400 γρ. βύσσινα σε σιρόπι (ή κεράσια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά νερό κρύο
  • 4 κουταλιές της σούπας λικέρ κεράσι
  • 400 γρ. σαντιγί
  • 10 μαρεγκάκια –
  • 100 γρ. σοκολάτα για διακόσμηση

Για 8-10 άτομα

Ψήσιμο: 180⁰ C

Χρόνος:25 λεπτά

Η Μπλακ Φόρεστ, αν θυμάμαι καλά, είναι ένας απίθανος γευστικός πειρασμός με γλυκά κατά προτίμηση μαύρα κεράσια, σοκολάτα και πολλή σαντιγί. Αν έχετε όμως βύσσινο γλυκό, όπως εγώ, θα το χρησιμοποιήσετε τέλεια. Και θα προσθέσετε μια μικρή πινελιά, τις μαρέγκες, μέσα και έξω στο γλυκό για μια αέρινη και πολύ επιτυχημένη γεύση.

Διαδικασία

  1. Θα χρησιμοποιήσετε μια φόρμα 22 εκατοστών, αλειμμένη με βούτυρο και καλυμμένη στον πάτο της με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Θα κόψετε το κέικ, αφού κρυώσει σε τρεις ίσους δίσκους. Ο φούρνος να είναι προθερμασμένος στους 180⁰ C.
  2. Διαλύετε το κακάο στο βραστό νερό.
  3. Σε βαθύ μπωλ ανάμειξης ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε για να γίνει μια αφράτη, απαλή κρέμα.
  4. Προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και ένα-ένα τα αυγά ώστε να ενσωματώνονται πριν μπει το επόμενο στο μίγμα.
  5. Τελευταία προσθέτετε το κακάο και ρίχνετε το μίγμα στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ.
  6. Ψήνετε για 25 λεπτά ή μέχρι να είναι αφράτο αλλά ψημένο τόσο όσο να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα που βυθίζετε στο κέντρο για έλεγχο ψησίματος.
  7. Βγάζετε τη φόρμα να κρυώσει 10 λεπτά σε μια σχάρα. Αναποδογυρίζετε, βγάζετε το αντικολλητικό χαρτί και αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  8. Όση ώρα ψήνετε το κέικ, ετοιμάζετε τα βύσσινα. Τα στραγγίζετε από το σιρόπι τους που το κρατάτε. Κόβετε τα βύσσινα σε μικρότερα κομμάτια, εκτός από το 1/3 της ποσότητας που θα χρειαστεί για τη διακόσμηση.
  9. Βάζετε το σιρόπι σε κατσαρολάκι και θερμαίνετε. Αναμιγνύετε το κορν φλάουρ με το νερό και το ρίχνετε μέσα στο σιρόπι. Ανακατώνετε και βράζετε για 2 λεπτά. Θα γίνει κάπως πηχτό. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε σε 10 λεπτά το λικέρ κεράσι.
  10. Μόλις κρυώσει το κέικ, το χωρίζετε σε τρεις δίσκους. Τοποθετείτε τον πρώτο δίσκο στην πιατέλα σας, ρίχνετε λίγο από το σιρόπι.
  11. Απλώνετε ομοιόμορφα το 1/3 της κρέμας σαντιγί, το 1/3 της ποσότητας βύσσινων και λίγο από το ζουμί. Σπάζετε τρεις μαρέγκες και τις σκορπίζετε.
  12. Καλύπτετε με τον άλλο δίσκο και συνεχίζετε με την ίδια διαδικασία, ζουμί, σαντιγί, βύσσινα, μαρεγκάκια σπασμένα, λίγο σιρόπι.
  13. Τοποθετείτε τον τρίτο δίσκο, βρέχετε με το υπόλοιπο σιρόπι που κρατήσατε και στολίζετε με την υπόλοιπη σαντιγί, τις ολόκληρες μαρέγκες και τα ολόκληρα βύσσινα. Κόβετε ροδέλες από σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας. Τρώγεται τέλεια τη δεύτερη ημέρα. Διατηρείται στο ψυγείο.
Τα Μαρεγκάκια
Πανακότα με ζελέ φρέσκιας φράουλας