Επιστροφή στην ιστορία

Τζίντζερ κέικ

fruit from ginger cake lenafusion.gr

Θα χρειαστούμε

  • 300 γρ. μαργαρίνη και ακόμη λίγη για τη φόρμα του κέικslice ginger cake lenafusion.gr
  • 400 γρ. golden syrup – σε μερικά deli καταστήματα και στην Ελλάδα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 130 γρ. απλό αλεύρι
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 στρόγγυλο κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1 στρόγγυλο κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 110 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη – soft dark brown sugar
  • 1 ½ κουταλάκια σόδα του φαγητού (διαλυμένη σε 175 ml χλιαρό νερό)

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150⁰ C. Αλείφετε με μαργαρίνη μια στρογγυλή φόρμα του κέικ, 26 εκ., και τοποθετείτε στη βάση ένα φύλλο λαδόκολλα ψησίματος.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε σιγά τη μαργαρίνη με το golden syrup (γλυκόζη). Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. . Διαλύστε τη σόδα του φαγητού σε χλιαρό νερό.
  3. Χτυπάτε το αυγό. Στον κάδο ανάμιξης κοσκινίζετε μαζί τα αλεύρια, το τζίντζερ, την κανέλα, το αλάτι  και ρίχνετε τη μαύρη ζάχαρη.
  4. Αρχίστε το χτύπημα στο μίξερ και ρίξτε το αυγό. Μετά ρίξτε λίγο λίγο το υγρό μίγμα μαργαρίνης και golden syrup. Προσθέστε τώρα και το νερό με τη σόδα.
  5. Ρίξτε το υγρό μίγμα στη φόρμα του κέικ και χτυπήστε λίγο τη φόρμα στο τραπέζι για να ισιώσει και να φύγουν φυσαλίδες από αέρα. Βάλτε στο φούρνο και ξεχάστε το για περίπου 1 ώρα. Ανοίξτε και αν χρειαστεί, ψήστε για ακόμη 5 λεπτά.
  6. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το για 10=15 λεπτά να κρυώσει. Μετά ανοίξτε τη φόρμα και βγάλτε το κέικ εκεί όπου θα το διατηρήσετε.

cake01

Ιδέες: Θα βάλετε μελάσα 2 κουταλιές της σούπας, γλυκόζη και σιρόπι από γλυκό κουταλιού (εγώ είχα κολοκύθι), στην ίδια ποσότητα των 400 γρ. Όταν το έκανα, κατά λάθος έριξα και ta καρύδια που ήταν μέσα στο γλυκό κουταλιού. Τι να πω, ήταν ένα πολύ πετυχημένο λάθος!

Σαλάτα φακές με δυόσμο και μαϊντανό
Ροζ φρουτοποτό με ραβέντι