Επιστροφή στην ιστορία

Τα Μαρεγκάκια

Θα χρειαστούμε

  • 3 ασπράδια αυγών
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι

Διαδικασία

  1. Σε βαθύ μεταλλικό ή πήλινο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή για 2 λεπτά και σε μέτρια ταχύτητα για άλλα 2 λεπτά.
  2. Προσθέστε τώρα την κρυσταλλική ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά, ώστε με το χτύπημα στο μίξερ να αναμιγνύεται τελείως και μετά να προσθέτετε την επόμενη κουταλιά. Η όλη διαδικασία θα κρατήσει 6 ακόμη λεπτά. Η μαρέγκα θα γίνει σφιχτή, ολόλευκη και λίγο γυαλιστερή.
  3. Προσθέστε τώρα με απαλές κινήσεις την άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε με μια μεταλλική κουτάλα. Η μαρέγκα είναι έτοιμη, εφόσον προσέξατε το μπολ να είναι πεντακάθαρο και τα ασπράδια να μην έχουν κανένα ίχνος κρόκου, προτού τα χτυπήσετε.
  4. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής κάνετε ροζέτες διαμέτρου 4-5εκ. πάνω σε λαδόχαρτο κουζίνας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150⁰Cγια 25 περίπου λεπτά. Αφού αφήσετε για κανένα λεπτό ανοιχτή την πόρτα του φούρνου, να φύγει η πολλή ζέστη, ξανακλείνετε ώστε τα μαρεγκάκια να μείνουν για 2 ώρες μέσα και να στεγνώσουν καλά.
  5. Τι θα κάνετε τους κρόκους; Μισή δόση πανακότας με ζελέ φράουλας (3 κρόκους) ή μπισκότα γεμιστά με κρέμα κάσταρντ (2 κρόκους) από τις προηγούμενές μου συνταγές!

 

Γεμιστά κουλουράκια Σαντορίνης
Τούρτα Μπλακ Φόρεστ