Επιστροφή στην ιστορία

Σπιτικό Προφιτερόλ

Προφιτερόλ!

Θα χρειαστούμε

 
  • 1 κουτί γάλα πλήρες, εβαπορέ αδιάλυτο
  • 1 κουτί νερό λίγο λιγότερο (μετράμε με το ίδιο κουτί)
  • 6 κουταλιές πολύ γεμάτες κορν φλάουρ
  • ½ κουτί κακάο (65 γρ.)
  • 1,5 φλυτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 1 πακέτο, μια κουταλιά λιγότερο μαργαρίνη (ή μαργαρίνη ανάμικτη με λίγο βούτυρο)), σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κρόκοι βιολογικών αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Μπισκότα cookies
Για τη σαντιγύ
  • Ένα κουτί σαντιγύ
  •  2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
Γαρνίρισμα
  • Κερασάκια μαρασκίνο

Συνταγή για 8 άτομα – Προετοιμασία 1 ώρα Θα ετοιμάσουμε το προφιτερόλ από την προηγούμενη αλλά θα το γαρνίρουμε με σαντιγύ την ημέρα κατανάλωσης.

Διαδικασία

  1. Σπάζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα στρώνουμε στα ποτήρια που θα βάλουμε το προφυτερόλ.
  2. Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ – χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική  σαντιγύ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται –  και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Ρίχνουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
  4. Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και το κορν φλάουρ και μεταφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανάβουμε την κουζίνα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς αλλά απαλά να γίνει κρέμα.
  5.  Αμέσως μόλις αρχίζει να πήζει,  αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Ρίχνουμε τους κρόκους στην καυτή κρέμα αλλά έναν έναν και ανακατεύουμε χωρίς διακοπή. Μόλις ενσωματωθούν τα αυγά, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μερικές φορές ακόμη.
  7. Ξαναβγάζουμε και ρίχνουμε όλη τη μαργαρίνη με το βούτυρο . Θα φανεί σαν να κόβεται και να χαλά η κρέμα. Συνεχίζουμε το ζωηρό ανακάτεμα μέχρι να επανέλθει μια λεία μορφή κρέμας. Να κρυώσει λίγο στη θερμοκρασία δωματίου.
  8. Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι σαντιγύ.
  9. Ανακατώνουμε τώρα απαλά και μοιράζουμε στα κολονάτα ποτήρια παγωτού, ένα δάχτυλο λιγότερο από το χείλος του ποτηριού.
  10. Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγύ, τα κερασάκια και βάζουμε το προφιτερόλ στο ψυγείο μέχρι την ώρα της κατανάλωσης.

 

Σαρμάδες Σιατιστινοί της μαμάς
Λικέρ Ροδιού