Επιστροφή στην ιστορία

Σοκολατάκια κάστανου με επικάλυψη κακάου

Θα χρειαστούμε

  • ½ κιλό κάστανα, βρασμένα καθαρισμένα και περασμένα από το μύλο του πουρέ
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. κουβερτούρα 50% κακάο
  • 2 κουταλιές βούτυρο τύπου Κέρκυρας
  • 5 κουταλιές γάλα εβαπορέ αδιάλυτο ή κρέμα γάλακτος 15%
  • 4 -5 digestive μπισκότα τριμμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ μαστίχα Χίου
  • Κακάο για επικάλυψη

Διαδικασία

  1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και το γάλα.
  2. Ρίχνουμε στον πουρέ από τα κάστανα τη ζάχαρη και το λικέρ.
  3. Προσθέτουμε το χλιαρό μίγμα κουβερτούρας στον πουρέ μαζί με τα τριμμένα μπισκότα, ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
  4. Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο μετά από μία ώρα και με δύο κουταλάκια φτιάχνουμε ένα μικρό οβάλ μπαλάκι. Αυτό το διαμορφώνουμε γρήγορα και απαλά με τα χέρια σε στρόγγυλο μπαλάκι.
  5. Τυλίγουμε το μπαλάκι σε κακάο που έχουμε από πριν τοποθετήσει δίπλα μας σε βαθύ πιάτο. Το ακουμπάμε σε ένα χρωματιστό καραμελόχαρτο.
  6. Συνεχίζουμε να πλάθουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
  7. Τα σοκολατάκια διατηρούνται στο ψυγείο αεροστεγώς κλεισμένα σε δοχείο. Όταν θα τα σερβίρουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τη 2η ημέρα είναι καλύτερα!

Ιδέες: Αντί για φρέσκα κάστανα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πουρέ άγλυκο από κάστανα, που βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ, κυρίως στον ΑΒ. Πιο γεμάτη και γήινη γεύση δίνουν τα φρέσκα, ελληνικά κάστανα!

Επίσης αντί για κακάο, τα τυλίγουμε σε τρούφα σοκολατένια ή χρωματιστή. Το ίδιο νόστιμα!

Σούπα μανέστρα με ξηρό ανθότυρο Κρήτης