Επιστροφή στην ιστορία

Σαρδέλες ψητές

Θα χρειαστούμε

  • 1000 γρ, σαρδέλες
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 πράσινες, μακρόστενες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά ξερή ρίγανη (Πολυχρόνου, αν βρείτε είναι τέλεια!)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ λεμόνι χυμός και το ξύσμα του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Το ίδιο τέλεια και τα γαβράκια στο φούρνο.

Για 4 άτομα

Διαδικασία

  1. Πλένουμε καλά τις σαρδέλες που έχει βέβαια καθαρίσει ο ψαράς μας και με το νύχι μας ξύνουμε τη σάρκα για τυχόν λέπια. Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε ρίξει το μισό περίπου λάδι.
  2. Αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγη ρίγανη, τα γυρνάμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  3. Σκορπίζουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
  4. Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το λεμόνι, το ξύσμα και τη μουστάρδα και περιχύνουμε τα ψαράκια, προσθέτοντας λίγο νεράκι, 3 κουταλιές της σούπας.
  5. Ψήνουμε στο προθερμασμένο γκριλ, 15 λεπτά και μετά τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 8-10 λεπτά. Προσέχουμε να ροδίσουν αλλά να μην ξεροψηθούν γιατί χάνουν λίγο από τη γεύση τους. Σερβίρουμε με σαλάτα και ψωμί.
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί
Κέικ με σταφίδες