Επιστροφή στην ιστορία

Σάντουιτς με γαλοπούλα και πέστο βασιλικού

Θα χρειαστούμε

  • Μερικά κομμάτια ψητής γαλοπούλας, στήθος κατά προτίμηση
  • Πέστο βασιλικού (στα σουπερμάρκετ ή το φτιάχνετε εύκολα μόνοι σας)
  • Ντοματίνια ψητά
  • Γραβιέρα Νάξου σε λεπτές φέτες ή τυρί τσένταρ
  • Πράσινη σαλάτα ωμή από άγρια ρόκα και τρυφερά φύλλα σπανάκι

Διαδικασία

  1. Φτιάχνετε τα ντοματίνια με συνταγή της Nigela Lawson ως εξής: πλένετε και κόβετε στα δύο τα ντοματίνια – βάλτε κίτρινα και κόκκινα, μια που αυτήν την εποχή υπάρχουν αρκετές ποικιλίες. Τα 300 γρ. ντοματίνια είναι αρκετά για 5 σάντουιτς. Τα πασπαλίζετε με ελάχιστη ζάχαρη, λίγο περισσότερο αλάτι, λίγο πιπέρι, φρέσκα φυλλαράκια θυμάρι και περιχύνετε λίγο ελαιόλαδο. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι που έχετε αλείψει ελαφρά με ελαιόλαδο. Θερμαίνετε τον φούρνο σας στους 220⁰ C και βάζετε τα ντοματίνια σε ρηχό ταψάκι. Αμέσως σβήνετε τον φούρνο σας και τα αφήνετε έτσι για 4 ώρες. Θα γίνουν τέλεια!
  2. Αλείφετε τις πιτούλες ή το ψωμί με αρκετό πέστο, 2 κουταλάκια του γλυκού. Τοποθετείτε τα κομμάτια της γαλοπούλας, και συνεχίζετε με την πράσινη σαλάτα.
  3. Βάζετε 2 λεπτές φέτες από το κίτρινο τυρί της επιλογής σας με γλυκιά γεύση και συμπληρώνετε με μια στρώση ντοματίνια.
  4. Σερβίρετε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί
Μεσογειακή Τάρτα
Σάντουιτς με γαλοπούλα και άλειμμα μαγιονέζας