Επιστροφή στην ιστορία

Σάντουιτς με γαλοπούλα και άλειμμα μαγιονέζας

Θα χρειαστούμε

  • Μερικά κομμάτια ψητής γαλοπούλας, στήθος κατά προτίμηση
  • Ανάμικτη σαλάτα άσπρου λάχανου, καρότου, κόκκινης πιπεριάς, ψιλοκομμένου σέλινου, μαιντανού
  • Ρεπανάκια πλυμένα και ψιλοκομμένα σε φέτες
  • Άλειμμα μαγιονέζας
  • Κατσικίσιο τυρί μαλακό (αυτό με την κρούστα γύρω του) ή τυρί τσένταρ ή γραβιέρα Κρήτης

Ψωμάκι πανίνι (η τέλεια επιλογή, αν τα βρείτε στον φούρνο σας ή μπορείτε να τα παρασκευάσετε μόνοι σας από πριν). Η άλλη επιλογή είναι φρέσκο, ζεστό χωριάτικο ψωμί με προζύμι χωρίς την ψίχα που θα την αφαιρέσετε ή πιτούλες τορτίγια (αλλά θυμίζουν τα αγοραστά σάντουιτς)

Διαδικασία

  1. Φτιάχνετε τη σαλάτα κόβοντας σε λεπτά μπαστουνάκια το καρότο και την πιπεριά και πολύ ψιλοκομμένα τα υπόλοιπα υλικά. Μην βάλετε αλάτι γιατί θα αναμιχθεί αμέσως με το άλειμμα της μαγιονέζας.
  2. Φτιάχνουμε το άλειμμα μαγιονέζας: 3 μέρη μαγιονέζα, 1 μέρος μουστάρδα Dijon, ή μουστάρδα της επιλογής σας, 2 μέρη ξινόκρεμα – sour cream. Αν δεν έχετε θα φτιάξετε με 1 φλυτζανάκι κρέμα γάλακτος που θα το χτυπήσετε με το πιρούνι με 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και θα το αφήσετε να γίνει κρέμα για μισή ώρα. Από αυτό το μίγμα θα αναμίξετε στη μαγιονέζα σας.
  3. Στρώνουμε στα ψωμάκια σαλάτα ανάμικτη με το μίγμα μαγιονέζας. Βάζουμε μια στρώση γαλοπούλας.
  4. Τώρα συνεχίζουμε με μια στρώση αραιή από λεπτοκομμένα ρεπανάκια και από πάνω βάζουμε το κατσικίσιο τυρί ή το κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας.
  5. Αν θέλετε, να προσθέσετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απολαύστε τα σάντουιτς με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!

ts06

 

Σάντουιτς με γαλοπούλα και πέστο βασιλικού
Γλάσο για μπισκότα